Şanlıurfa’da peygamber sevdalıları bayramlaştı

Şanlıurfa’da peygamber sevdalıları bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Balıklı Göl Platosunda salâvatlar eşliğinde bayramlaşma programı düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından Hasan Paşa Camii bahçesinde salâvatlar eşliğinde bayramlaşma merasimi düzenlendi.

İkindi namazına müteakip yoğun bir katılımla gerçekleşen programa yediden yetmişe yüzlerce insan katıldı. Cami cemaatinin de yoğun teveccüh gösterdiği bayramlaşma programı boyunca salavatların getirilmesi manevi bir hava oluşturdu.

Balıklıgöl Platosuna gelen ziyaretçilerin de dikkatini çeken bayramlaşma programında İttihadul Ulema üyesi Molla Sinan Ünel, ümmetin yaşadığı acılara değinerek vahdetin önemini anlattı.

Bayram denilince birlik, beraberlik, sevinç ve dayanışma günlerinin akla geldiğini belirten Ünel, bu tablonun bugünlerde yaşanmadığına dikkat çekti.

İslam coğrafyasında yaşanan acıların bayram sevincini Müslümanların kursağında bıraktığını ifade eden Ünel, “Bizler İslam ümmeti olarak sevinçlerimizi de acılarımızı da bir vücudun azaları gibi paylaşmak zorundayız. Tüm bu acılara rağmen hala bir araya gelip bayramlaşabiliyorsak bu Rabbimize olan imanımızdandır. Küfrün her türlü entrikalarına ve yaşattığı acılara rağmen bizler bayramımızı bayram gibi kutlayacağız.” dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan acılardan dolayı bayramların buruk yaşandığını belirten Ünel, şöyle devam etti:

“Yanı başımızda Suriye harap olmuşken, Arakan’da Müslümanlar diri diri yakılırken yavrularımızın bedenleri sahillere vururken, bacılarımız Ebu Gureyb cezaevlerinde feryat ve figan ederken yaşadığımız bayramlardan ne kadar tat alabildiğimiz ortadadır. Bizler maalesef bayramları bayram olarak yaşayamıyoruz.”

İslam coğrafyasında yaşanan vahşetin ve yaşanan zilletin sebebinin Müslümanların sayılarının azlığı değil aralarında birlik ve beraberliği oluşturmaması olduğunu söyleyen Ünel, bu durumdan kurtulmanın tek yolunun Allah’ın ipi olan Kur’an etrafında bir araya gelmek  söyledi.

İLKHA






























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.