Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’

Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’

İNFAK DER, Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İNFAK DER) Şubat Ayı Şehitleri Ayı dolayısıyla, ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda saat 19.30’da Kur'an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahiler ile devam etti.

 

Okunan Kuranı Kerim’in ardından açılış konuşmasını yapan İNFAK DER Başkanı Mehmet Ali Parlak, şehitlerin özelliklerinden bahsederek, şehadetin önemine vurgu yaptı.

 

Parlak, ”Şubat Ayı Şehadet Ayı, şehitlerin ayıdır, onlar, hayatlarını kendilerine şahit tuttular. Çünkü dünyadaki mallarını, mülklerini, servetlerini Allah için infak ettiler. İnfak, bazen mal iledir, bazen can iledir, bazen ilim iledir, bazen uykusuzluktur, bazen de Allah için şehit olmaktır. Selam olsun yeryüzünün tüm şehitlerine ve selam olsun elinden herhangi bir hayır geldiğinde fakire fukaraya muhtaca el uzatana ve tüm Müslümanlara” ifadelerini kullandı.

 

Program, şehitler ile ilgili Sinevizyon gösteriminin ardından seslendirilen ilahi ve marşlarla sona erdi. (Abdulhekim Bulut/Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.