Şanlıurfalılar ABD destekli darbe girişimini protesto etti

Şanlıurfalılar ABD destekli darbe girişimini protesto etti

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla Şanlıurfa'da çeşitli programlar düzenlendi.

Program, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve il protokolünden oluşan heyetin Şanlıurfa'daki 15 Temmuz şehitlerinin kabrini ziyareti ile başladı. 15 Temmuz Şehitleri için Dergâh Camii'nde öğlen namazına müteakiben mevlid-i şerif okutuldu.

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Şehitleri ile Gazilerin ailelerini de ziyaret eden Vali Erin;  Şehit Ümit Yolcu, Şehit Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, Şehit Halil İbrahim Yıldırım ve Şehit Mustafa Direkli'nin ailelerine konuk oldu. Şehitlerin aileleri ile bir araya gelen Vali Erin, şehitleri unutmayacaklarını söyledi.

Program akşam ise Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Alanda akşam namazının okunmasının ardından topluca akşam namazı kılındı.

Program hafızların Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra sinevizyon gösterisi ile 15 Temmuz günü şehid olan Şanlıurfalı şehidlerin hayatları anlatıldı.

Etkinlik daha sonra Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde engelliler tarafından oluşturulan mehter takımının seslendirdiği marşlarla devam etti.

Engelli bir çocuğun okuduğu "Bayrak" şiiri etkinliğe katılanların beğenisini topladı.

Alana konulan 15 Temmuz hatıra defterine isteyen vatandaşlar tarafından 15 Temmuz ile ilgili anılar ve paylaşımlar yazıldı.

Programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi canlı olarak gösterildi.

Burada düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesindeki programın gece geç saatlere kadar etti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Rabia Meydanı'nda toplanan çok sayıda Şanlıurfalı, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler