Şanlıurfalılar elektrik kesintilerine karşı uyarıldı

Şanlıurfalılar elektrik kesintilerine karşı uyarıldı

​Yaklaşan kış aylarına hazırlık amacıyla bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirten DEDAŞ, bu çalışmalar nedeniyle Şanlıurfa’da zaman zaman kısa süreli elektrik kesintileri yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Dicle EDAŞ, Şanlıurfa’daki bakım, onarım faaliyetlerini sürdürüyor. İl genelinde trafo, enerji nakil hatları, abone bağlantı tesisleri ve pano gibi şebeke ekipmanlarının bakım ve onarımını yapan Dicle EDAŞ, kış öncesi ihtiyaç duyulan yerlerde ise yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Şanlıurfa’daki elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, ”Çalışmalarımız il merkezinin yanında ilçe merkezleri ve kırsalda da sürüyor. Amacımız elektrik enerjisinin sorunsuz bir biçimde dağıtılması. Olası arızalar sonucunda meydana gelebilecek kesintileri minimize etmek için müşterilerinin bağlantı tesislerinde planlı, periyodik bakım ve yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Bir yandan yenilenmesi gereken şebekeler yenilenirken, diğer yandan yıpranan ve yetersiz kalan şebekelerde de onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların yanında ekiplerimiz, trafo ve panoların da bakım ve onarımları yapıyorlar.”

Yapılan çalışmalarla iletim hatlarını daha güvenli hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Demirbağ, aynı zamanda Şanlıurfa genelindeki görüntü kirliliğinin ortadan kalktığını söyledi.

Kısa süreli kesintiler olabilir”

Yapılmakta olan çalışmalar nedeniyle zaman zaman kısa süreli elektrik kesintileri yaşanabileceğine de dikkat çeken Demirbağ, “ Bakım, onarım ve yatırım programları kapsamında hayata geçirilen çalışmalar süresince, yeni yapılan şebekelerine enerji verilmesi esnasında kısa süreli programlı kesintiler meydana gelebilmektedir. ”diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.