Şanlıurfalılar Halil İbrahim Sofrasında buluştu

Şanlıurfalılar Halil İbrahim Sofrasında buluştu

Şanlıurfalılar, ramazan ayının 13. gününde, Halil İbrahim İftar Sofrasında buluşarak oruçlarını açtı.

Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Halil İbrahim Sofrası İftar Programı bu yılda devam etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, ramazan ayının 13. gününde, Rabia Meydanı’nda düzenlediği iftar programına Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

Program, Hafız Hasan Beyazkurt tarafından okunan Kur’an’ı Kerim ile başladı.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek sözlerine başladı.

Halfeti’de çatışmada hayatını kaybeden polis memuru için herkesi Fatiha okumaya davet eden Beyazgül, “Öncelikle Halfeti’de bir şehidimiz var, ama bizim bugünkü programımız manasıyla, ruhuyla bu şehitlerimize uygun olacaktır. Konuşmacılarımız buna uygun. Yine iftar programımız bu işin ruhuna uygun, bunun için programımızı devam ettireceğiz. Sizleri şehitlerimizin ruhuna Fatiha okumaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da, ramazanın manasına uygun olarak yaşandığına dikkat çeken Beyazgül, “Burası Hazreti İbrahim'in bereketinin, cömertliğinin, dostluğunun ve huzurunun sindiği; Hazreti Eyüp’ün sabrının sindiği ve yansıdığı bir şehirdir. Şanlıurfa'da ramazan başka yaşanıyor, Şanlıurfa'da ramazan çok güzel yaşanıyor. Ramazan kardeşliktir, ramazan bölüşmektir ve birlikte olmaktır. Hazreti Halil İbrahim Peygamberin anısına bu geceyi Halil İbrahim Sofrası olarak düzenledik. İnşallah onların mana ve ruhuna uygun bir birliktelik olur. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan şu ramazan ayı, gerçekten Şanlıurfa'nın her köşesinde manasına uygun olarak yaşanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Fırat ve Nil arası yeniden kan gölüne dönebilir”

Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak da hemen yanı başımızda yaşanan savaş tehlikesine dikkati çekti.

Dilipak, burada yaptığı konuşmada, “Durum çok iç açıcı değil. Bugün Körfez ülkeleri bir araya gelip Irak ve İran'daki kendi vatandaşlarını bu toprakları terk etmeye çağırdılar. Amerika hükümeti zorunlu istihdam dışındaki kendi personelinin Irak'tan ayrılmasını, herhangi bir şekilde İran'da bulunanların da İran'dan ayrılması çağrısı yaptı. Burnumuzun dibinde bir savaş var. Fırat ve Nil arası yeniden kan gölüne dönebilir. İlk kan Şam'da dökülmüştü. Biz İdlip’teyiz, yarın ne olacağını bilmiyoruz. Eğer İsrail'in Kudüs üzerindeki menfur emelleri için bölgede bir savaş çıkacaksa yarın Mekke, Medine'nin de derdine düşebiliriz. Mescidi Aksa ne olur bilmiyorum, ama kıyamet savaşına doğru gidiyoruz. Zaten biz Ahir zaman Peygamberinin ümmeti değil miyiz? Hala oyunda oynaştayız. Dünyanın hali iyiye gitmiyor. Bizim yeniden ayağa kalkmamız gerekiyor. Biz sadece Müslümanları kurtarmakla mükellef değiliz. Sadece Kürtlerle, Türklerle değil derdimiz. Bizim görevimiz Âdemoğullarını cehennem ateşinin kenarından kurtarmaktır.” şeklinde konuştu.

Akşam vaktinin girmesiyle sahnede okunan akşam ezanıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtılar.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İftar programına; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Şair Dursun Ali Erzincanlı, STK temsilcileri, Suriyeli muhacirler ve Şanlıurfalı vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.