Şanlıurfa'nın en büyük sorunu işsizlik

Şanlıurfa'nın en büyük sorunu işsizlik

Şanlıurfa'daki yoksullukla ilgili yapılan araştırmada, ildeki en büyük sorunun işsizlik olduğu ortaya çıktı.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Karacadağ Kalkınma Derneği tarafından Şanlıurfa’daki yoksulluk olgusunu ortaya çıkarıp çözüm bulabilmek amacıyla hazırlanan yoksulluk raporunda, ildeki en büyük sorunun işsizlik olduğu ortaya çıktı.


Dernek tarafından Şanlıurfa ili Süleymaniye alt bölgesinde bulunan mahallelerin yoksulluk olgusunun araştırılması için rapor hazırlandı. Şanlıurfa’nın 8 mahallesinde  bin 534 hane ile yapılan görüşme sonucunda hazırlanan rapora göre; Şanlıurfa’daki yoksulluğun en önemli sebebinin işsizlik olduğu ifade edildi.

 

Raporla ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Karacadağ Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Yumuşak, “ Toplam bin 534 hane ile görüştük. Bu hanelerde 8 bin 488 kişinin yaşadığı tespit edildi. Bu hanelerin her birinde ortalama 5 kişinin yaşadığı ve toplamda okuyan çocuk sayısının 2 bin 433 olarak tespit edildi.”dedi.

 

Yumuşak, “Raporda da belirtildiği gibi görüşülen hanelerde yaşayanların yüzde 82’si işsiz olduğunu ifade etmiştir. Bu işsizlik ailelerin gelirlerine etki etmiştir. Bu da yoksulluğu tetikliyor. Nitekim görüştüğümüz hanelerde çalışanların yüzde 93’ü aylık gelirlerinin bin 500 TL’nin altında olduğunu gördük. “ şeklinde konuştu.

 

Raporda en çok dikkatini çeken konunun ise yüzde 82’lik bir kısımın çalışmaması olduğunu söyleyen Yumuşak, Şanlıurfa’nın en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade etti.

 

Hazırladıkları raporun ileride yoksulluk ile ilgili yapılacak çalışmalara katkı sunacağını ifade eden Yumuşak, “Bu raporu tüm kamu kurumları, STK’lar ve yerel yönetim ile paylaştık.” diye konuştu.

 

Raporda kaçak istihdam ile ilgili çalışmaların olduğunu belirten Yumuşak, SGK’nın kaçak istihdam ile ilgili gerekli tedbirleri aldığını ve kayıt dışı istihdam ile ilgili denetimleri, görevlilerin yaptığını ifade etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler