Şantiye alanındaki ağaçlar kesilmeyecek

Şantiye alanındaki ağaçlar kesilmeyecek

Hilvan İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Hilvan Ormanı olarak bilinen yerde hiçbir ağacın kesilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde bir süredir gündemde olan ve Hilvan Ormanı olarak bilinen yerde Bazalt Kırma Eleme Tesisi kapasitenin genişletilmesi nedeniyle ağaçların kesileceği iddiaları yalanlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hilvan İlçe Kaymakamı Furkan Duman, şu anda böyle bir şeyin olmadığını, konunun takipçisi olduklarını, sürecin; devletin izin verip vermemesi ile alakalı olduğunu söyledi.

Duman “Ben o konu ile ilgileniyorum ve araştırıyorum. İlgili yerler ile görüştük. Orada ormanın katledilmesi gibi bir durum olamaz, olmayacak da. Böyle bir şey olduğunda kendimiz müdahale ederiz. Yalnız o firmanın Ankara’da bakanlıklarda izin süresini uzatma isteği var. Anladığım kadarıyla konu bundan kaynaklanıyor. Artık Ankara buradaki kurumlar aracılıyla gerekli çalışmaları yapacak ve gelip göreceklerdir. Biz oradaki tereddütlerimizi ifade ettik. Oranın ormana yakın olduğunu, yerleşim yerlerine, kamu kurumlarına, köylerimize yakın olduğunu söyleyip ifade ettik. Bunları ilgili yerlere ilettik. Onlar da bunları mutlaka değerlendireceklerdir. Ama şunu iyi bilin ki oradaki ormanların kesilmesi ile alakalı her hangi bir şey olmayacaktır bu konuda rahat olun.” diye konuştu.

“Devlet izin verirse çalışır vermezse çalışamazlar”

Şantiye genişletme kapsamında kesilecek olan ağaçların devletin izin verip vermemesi ile alakalı olduğunu söyleyen Kaymakam Duman, “Orman ile ilgili ortada çok yanlış söylemler dolaşıyor. O gün ortalık ayağa kalktı; ormandaki ağaçlarda işaretleme var diye. Bu bizim Orman İdaresinin bütün bölgede yıllardır yaptığı rutin çalışmalardır. Kuruyan ağacın tespiti amacıyla yapılan işaretleme çalışmalardır. Bunun ocakla falan alakası yok. Şunu unutmayalım bu ocak kırk yıldır orada var. Dolayısıyla bunlar bir dönem izin almış. Bundan sonrası için izin alamazlarsa çalışamazlar. Ama devlet izin verirse çalışırlar bu kadar basit. Biz şöyle diyemeyiz 'Devlet sana izin verdi ama biz seni çalıştırmayız.' böyle bir şey yok. Ya da tam tersi 'Devlet sana izin vermedi ama biz sana izin verelim.' böyle bir şey de yok.  Devlet İzin verirse çalışır, vermezse çalışamaz. Biz yine de bu sorunları dile getiriyoruz. İzin aldıkları noktalar içerisinde çalıştıkları sürece sıkıntı yok. Bunun dışına çıkarlarsa biz gerekeni yaparız. Bu konuda rahat olun.” İfadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.