Şantiye basan PKK 30 aracı ateşe verdi

Şantiye basan PKK 30 aracı ateşe verdi

Şırnak’ta yapımı devam eden çevre yolu ve tünel inşaatında kullanılan 30 araç ve iş makinesi PKK'liler tarafından ateşe verildi.

Şırnak Cizre arasında yapımı devam eden çevre yolu ve tünel inşaatında kullanılan 30 araç ve iş makinesi PKK'li bir grup tarafından ateşe verildi.

Olay bugün saat 12.00 sıralarında, Şırnak - Cizre arasında yapımı devam eden duble yol inşaatında meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Şırnak-Cizre arasında özel bir şirket tarafından yapımı devam eden duble yolun 15 ve 20’inci kilometreleri arası Cudi Dağı mevkiindeki tünel inşaatı sahasına gelen bir grup PKK mensubu 30 iş makinesini ateşe vererek inşaat alanından ayrıldı. Çıkan yangında araçlar kullanılamaz hale geldi.

Olayın öğle saat 12.00 sıralarında meydana geldiğini belirten işçiler yemekte oldukları için olayı görmediklerini belirterek, araçların yakıldığı haberlerinin civar köylerde ikamet eden köylüler tarafından kendilerine verildiğini söyledi.

Çıkan yangında aralarında iş makinesi, çekici ve işçilerin iş servislerinin de bulunduğu 30’a yakın araç kullanılamaz hale gelirken, güvenlik nedeniyle yangına müdahale edilmediği ve yangının devam ettiği ifade edildi.

PKK’lı grubun olay yerinden uzaklaştığında şantiye yakınlarında bulunan ormanlık alanı da ateşe verdiği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler