Saraybosna'da göstericiler yol kapattı

Saraybosna'da göstericiler yol kapattı

Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplanan kalabalık grup, binanın önündeki caddeyi trafiğe kapattı

Bosna Hersek'teki protestolar bugün de devam ediyor. Kalabalık bir grup vatandaş, öğle saatlerinde başkent Saraybosna'daki eylemler sırasında önceki gün yakılan Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplandı. Büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, Cumhurbaşkanlığı önündeki caddeyi araç trafiğine kapattı.

Politikacıların maaşlarının azaltılmasını ve ''zararlı'' özelleştirme anlaşmalarının iptal edilmesini talep eden göstericiler, ülkeyi oluşturan iki etnisiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu hükümetinin de istifasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı binası önündeki eylem olaysız sona ererken, göstericiler Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. 

Öte yandan, ülkenin kuzeybatısındaki Bihaç kentinde de eylemler devam ediyor. Şehir merkezinde toplanan kalabalık bir grup, Una-Sana Kantonu Başbakanı Hamdiya Lipovaça'nın istifasını talep etti. Bihaç'taki protestolar sırasında geniş güvenlik önlemleri alındığı ve herhangi bir olayın yaşanmadığı gözlendi.

Bosna Hersek'in diğer şehirlerinde ise herhangi bir protesto girişiminin olmadığı öğrenildi.

Saraybosna'da, önceki gün yapılan eylemlerde, Cumhurbaşkanlığı ve Saraybosna Kantonu hükümet binasının yanı sıra Bosna Hersek Arşivi de protestocular tarafından yakılmıştı. Gösterilerin ardından, Saraybosna Kantonu Başbakanı Suad Zelykoviç istifa ettiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.