Sarı Yelekliler yarın yine sokağa iniyor

Sarı Yelekliler yarın yine sokağa iniyor

"Sarı Yelekliler" Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak yarın yine sokağa inecek.

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine yönelik öfkeye dönüşen "Sarı Yelekliler"in eylemleri, son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Fransa’da iktidarın tüm çağrılarına rağmen, gösterilerine ara vermeyi reddeden “sarı yeleklilerin” yarın yapacağı protestolar öncesi güvenlik güçleri ülke genelinde yine alarma geçti.

Paris Emniyet Müdürü Michel Delpuech, başkentte yarın 5'inci kez düzenlenmesi beklenen gösteriler için, geçen hafta olduğu gibi yine 8 bin civarında polisin görevlendirildiğini açıkladı.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Gösterilerde şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 99 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.

Macron, sarı yeleklilerin protestoları konusunda pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, şirketlere ek maliyet yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 avro zam yapılacağını açıklamıştı.

İmkânı olan işverenlerin çalışanlarına yıl sonunda prim ödemesini istediğini belirten Macron, 2 bin avronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını duyurmuştu.

"Sarı yelekliler" ve Fransızların yarısından fazlası Macron'un bu açıklamalarını yetersiz bulmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler