Sarmaşık cami görenleri hayran bırakıyor

Sarmaşık cami görenleri hayran bırakıyor

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, duvarlarından minaresine kadar her tarafı sarmaşıklarla kaplı olan cami, görselliğiyle herkesi kendine hayran bırakıyor.

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi’nde bulunan Köprüköy Camii, sarmaşıklara bürünmüş haliyle görenleri hayran bırakıyor.

Seyhan Nehri yakınında bulunan 1930 yılında ibadete açıldığı belirtilen caminin; duvarları, kubbesi ve minaresine kadar her tarafını sarmaşıkların kaplaması dikkat çekiyor.

“Türkiye'de başka bir örneği ise bulunmuyor”

Gül, çiçek ve ağaçlarla kaplı bahçesi ile güzel bir görüntü sergileyen ve yemyeşil sarmaşıklarla bezenmiş cami, fotoğraf çektirmek isteyenlerle dolup taşıyor. Zengin bitki örtüsü içinde huzur veren bir mekâna sahip caminin, Türkiye'de başka bir örneği ise bulunmuyor.

Caminin duvarındaki sarmaşık adeta izolasyon görevi görürken Adana’nın kavurucu sıcağında binanın içinin serin kalmasını sağlıyor.

Sarmaşıklarla süslü caminin ziyaretçisi oldukça fazla

Seyhan ve Yüreğir ilçelerini bir birine bağlayan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndan geçenlerin hemen dikkatini çeken sarmaşıklarla süslü caminin Ramazan’da ziyaretçi ve cemaat sayısının da oldukça arttığı belirtiliyor.

Adana’ya gelen turistler tarafından da sık sık ziyaret edilen Köprüköy Camii’nin tarihi geçmişi fazla olmamasına rağmen eşsiz manzarası ile en çok ziyaret edilen mekânlar arasında yer alıyor.

“İnsana manen huzur veren bir havası var”

Kimisi camiyi internette gördükten sonra ziyaret ettiğini belirtirken kimi ziyaretçi ise, camiyi görmekten hayranlık duyduğunu ifade ediyor. Caminin insanı ferahlatan cennetten bir mekânmış gibi geldiğini de dile getiren ziyaretçiler, “Hem sarmaşık kaplı cami ve çiçeklerle bezeli bahçesi hem de caminin içindeki manevi havası insanı rahatlatıyor. Bunda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Adana’yı merak edenler, özellikle sarmaşık camiyi görmeye gelsinler. Çok mistik bir havası olan, insana manen huzur veren bir cami” diyerek hayranlıklarını ifade ediyor. (Ayhan Kaya - İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler