Sason kırsalında karda mahsur kalan hasta 7 saatte kurtarıldı

Sason kırsalında karda mahsur kalan hasta 7 saatte kurtarıldı

​Batman'da kar ve yağmur nedeniyle yolu kapanan mezrada mahsur kalan hasta, 7 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

Batman'ın Sason ilçesi kırsalında kar ve yağmur nedeniyle yolu kapanan mezrada mahsur kalan bir hasta, 7 saatlik çalışma sonucu hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye bağlı Bayramlar köyü Aydınkonak mezrasında rahatsızlanan bir hastanın yakınları, sağlık ekiplerinden yardım istedi.

İhbar üzerine yola çıkan İl Özel İdaresi ekipleri, yoğun yağmur ve kar nedeniyle kapanan bölgede yolu açma çalışması yaptı. 7 saatlik çalışmayla yolun ulaşıma açılmasının ardından mezraya giden sağlık görevlileri, evinde ilk müdahalesi yapılan hastayı, Sason Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Konuyla ilgili İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sason ilçemize bağlı Bayramlar köyü Aykonak mezrasında saat 23.35 civarında gelen acil hasta ihbarı üzerine vatandaşımızın hastaneye ulaştırılması amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri ivedi olarak çalışmalara başlamıştır. Yoğun yağmur ve kar yağışları nedeniyle yolda gerçekleşen heyelan ve çökmelere müdahaleler yapılarak 7 saatlik çalışma sonucunda hastaya ulaşılmıştır. İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol açma ve kurtarma çalışmalarının ardından hasta vatandaşımızın Sason Devlet Hastanesine ulaşımı sağlanmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler