Sason köylerinde 'Gençlik Gelecekte Buluşuyor' projesi

Sason köylerinde 'Gençlik Gelecekte Buluşuyor' projesi

Batman’ın Sason ilçesinde Umurlu ve Karameşe köylerine giden mobil araç, köy okullarında okuyan öğrencileri çeşitli spor dallarıyla tanıştırdı.

Batman Evrensel Yaşam Derneği ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen 'Gençlik Gelecekte Buluşuyor' projesi kapsamında, mobil gezici araç ile Batman’ın Sason ilçesindeki köy okullarına gidilerek, burada okuyan öğrenciler, çocuklar spor etkinlikleriyle buluşturuldu.

Dezavantajlı grupların Gençlik Merkezlerine ulaşamaması nedeniyle hayata geçirilen bu proje sayesinde gelemeyenlere gittiklerini belirten Batman Evrensel Yaşam Derneği Başkanı Zühre Avcı, bu kapsamda bu kez Sason’un köy okullarında öğrenim gören ve spor-sosyal faaliyetlere katılamayan öğrencilere mobil hizmet verdiklerini söyledi.

Öğrencilere kek ve meyve suyu ikramında da bulunan dernek Başkanı Zühre Avcı ile proje koordinatörü Yahya Koyun, okula getirdikleri araçta öğrencilerin mini golf, satranç, dart, mangona, masa tenisi, sokak tenisi gibi sportif faaliyetlerde bulunduklarını söylediler.

Avcı, "Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının desteğiyle 'Gençlik Gelecekte Buluşuyor' projesi kapsamında sosyal faaliyetlerimizi yapıyoruz. Amacımız gençlik merkezinin ulaşamadığı dezavantajlı gruplara ulaşıp onları çeşitli spor gruplarıyla tanıştırmaktır. Bugün de Sason’un köylerinde bulunan okullara geldik. Buradaki öğrencilerimiz ilk defa golf, tenis, dart oyunlarıyla tanıştılar." dedi.

Avcı projenin devamında çeşitli etkinliklerin daha olacağını ifade etti.

Mobil aracın sık sık dezavantajlı ve sportif faaliyetlere ulaşamayan diğer grupları da gezeceği belirtildi.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler