Sason’da "Bal Entegre Tesisi" kurulacak

Sason’da "Bal Entegre Tesisi" kurulacak

​Arı üreticileriyle bir araya gelen Batman’ın Sason İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz, ilçede kurulması planlanan "Bal Entegre Tesisi" hakkında arı yetiştiricilerini bilgilendirdi.

Batman’ın Sason İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz, ilçedeki arı yetiştiricileri ile bir araya gelerek, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Toplantıya, Kaymakam Beyaz’ın yanı sıra İlçe Tarım Müdürü Mehmet Sami Gümüşten ve ilçedeki arıcılar katıldı.

Toplantıda arıcıların sorunlarını dinleyen Kaymakam Beyaz, kaymakamlık tarafından ilçede kurulması planlanan "Bal Entegre Tesisi" hakkında arı yetiştiricilerini bilgilendirdi.

Toplantıda; Sason balının kalitesinin ve üretim miktarının artırılması, marka ve pazar değerinin yükseltilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, ilçe dışından getirilip ilçede Sason balı olarak satışı yapılan ve balın değerini düşüren faaliyetlerin engellenmesine yönelik alınması gereken tedbirler belirlendi.

Sason balının tüm ülkeye ve dünyaya yayılması için öncelikle Bal Üreticileri Birliği’nin kurulması ve Batman Üniversitesi ile gerekli koordinasyon sağlanarak ilçenin polen haritasının çıkarılması gerektiği ifade edilen toplantıda, Sason balı coğrafi işareti alınması için başvuru yapılması kararı alındı.

Toplantıda, Bal Üreticileri Birliği’nin kurulması ile Sason balının tek noktada toplanarak, tüketicilere analizi yapılmış gerçek balın sunulmasının hedeflendiği belirtildi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler