Sason'da yeni devlet hastanesinin temeli atıldı

Sason'da yeni devlet hastanesinin temeli atıldı

Batman'ın Sason ilçesinde 50 yatak kapasiteli devlet hastanesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Helkıs Dağı eteklerinde kurulmuş eski bir yerleşim yeri olan yaklaşık 30 bin nüfuslu Batman'ın Sason ilçe merkezinde hizmet veren devlet hastanesinin yetersiz kaldığını 3 yıl önce Sasonlular İLKHA aracılığıyla dile getirmişti.

Bir sağlık ocağı statüsünde olduğu dile getirilen Sason İlçe Devlet Hastanesi'nin yanında, 50 yatak kapasiteli Yeni Sason Devlet Hastanesi için temel atma töreni gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman Valisi Hulusi Şahin'in açılış konuşmalarının ardından davetlilerin de katılımıyla temel atma töreninin açılışı yapıldı.

Sason halkına daha kaliteli ve modern sağlık hizmeti sunmak istediklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "16 bin 353 metrekare kapalı alan üzerine 3 bin 156 metrekare oturum alanı olan hastane, 50 yataklı olup bodrum, zemin, 3 katlı olarak ve 16 dairelik lojmandan oluşmaktadır. Bir bloktan oluşan hastanede 3 ameliyathane, 4 yataklı yoğun bakım servisi, hemodiyaliz ünitesi, 15 poliklinik, 3 diş ünitesi, 3 doğumhane, yeterli kapasitede laboratuvar ve röntgen ünitelerini bünyesinde bulundurmaktadır." dedi.

Sason halkı ve kendileri için mutlu bir gün olduğunu söyleyen Vali Hulusi Şahin, "Sason'umuzun ihtiyaç duyduğu önemli bir yatırımın temelini atıyoruz. 34 milyon TL önemli bir yatırım. Sağlık yatırımları devam ediyor ve edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Törene, Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, kamu kurum müdürleri, sağlık yöneticileri ve personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler