Savaştan kaçan Suriyeli kadının yürek burkan dramı

Savaştan kaçan Suriyeli kadının yürek burkan dramı

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan yaşlı kadının tek başına yaşadığı yıkık-dökük bir evde verdiği yaşam mücadelesi yürekleri burktu.

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan yaşlı bir kadın, zorlu şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Üç yıl önce Suriye’nin Halep kentinden gelerek Batman’ın İluh Mahallesine sığınan 74 yaşındaki Lama Hüseyin, burada derme-çatma bir evde hasta haliyle tek başına yaşıyor.

Memleketinden uzak kalmanın verdiği acıyla birlikte Batman’a sığındığı günden bu yana sadece hayırsever komşularının verdiği yardımlarla hayatta kalan yaşlı kadın, yaklaşan Ramazan ayını nasıl geçireceğinin sıkıntısını yaşıyor.

Şu ana kadar hiçbir kurumun kendisine yardım etmediğini sözlerine ekleyen Lama Hüseyin, 150 TL kira ile birlikte elektrik ve su parası da ödeyip, çoğu zaman aç kalarak günlerini geçirdiğini belirtti.

Hastalığının da vermiş olduğu sıkıntıyla birlikte adeta çaresiz bir şekilde ölümü bekleyen yaşlı kadının tek isteği, yetkililerin kendisine sahip çıkması.

“Ramazan ayı yaklaştı ve evimde hiçbir şey yok”

Yaşadığı sıkıntıları İLKHA’ya anlatan Lama Hüseyin, şunları söyledi: “Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’de yaşanan çatışmadan dolayı Halep kentinden Batman’a geldim. Burada sadece komşuların yardımıyla geçiniyorum. Artık komşularım da yardım vermekten rahatsız olmuş durumdalar. Şu ana kadar hiçbir kurumdan yardım almadım. Hasta halimle ne yapacağımı bilemiyorum. Ramazan ayı yaklaştı ve evimde hiçbir şeyim yok. Yetkililerden en azından hayatımı idame ettirecek bir maaş vermelerini istiyorum. Üzerimdeki elbiseler dahi başkalarına aittir. Bu yaştan sonra ne yapacağımı da bilmiyorum, çaresizim.”  (M.Fatih Akgül-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.