Savcı M.Selim Kiraz hayatını kaybetti

Savcı M.Selim Kiraz hayatını kaybetti

Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, operasyon sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği açıklandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, Florance Nightingale Hastanesi'nin önünde gazetecilere rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın durumu hakkında açıklamada bulundu. 

Albayrak, yaptığı açıklamada, İstanbul Adliyesi'nde rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın çok ciddi yaralanmalarla hastaneye getirildiğini belirtti.Tüm müdahalelerine ve girişimlerine rağmen Kiraz'ın kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirdi.

İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi de, Kiraz'ın hastaneye 20:50 sıralarında hastaneye getirildiğini, getirildiğinde ateşli silah yaralanması, baş ve göğüs bölgesinden yaralı olduğu, solunumu ve kalbin tamamen durduğu ve hayatını kaybetmiş durumda olduğunu belirtti.

Aralarında Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un da bulunduğu bazı başsavcıvekilleri, hakim ve savcılar da hastaneye geldiği öğrenildi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz Kimdir?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl boyunca Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulundu. Daha sonra HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 11 Mart 2014'te hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.