Savcının tavrı köy halkını isyan ettirdi

Savcının tavrı köy halkını isyan ettirdi

Aracıyla takla atan işçinin cenazesinin kaldırılması için beklenen savcı 30 kilometrelik yolu 6 saatte gelince köy halkı ve hayatını kaybeden şahsın akrabaları adeta isyan etti.

DİYARBAKIR  - Bu gün sabah saat 07.00 sıralarında inşaat işi yaptığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden 63 FG 701 plakalı otomobili ile ikamet ettiği Diyarbakır Bağlara ilçesine bağlı Karaburçak köyüne dönmek için yola çıkan Mehmet Karaoğlu (29) köyün girişinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek aracı ile takla attı.

Yaşanan kaza sonrası sürücü Mehmet Karaoğlu hayatını kaybederken, beraberinde bulunan Faruk Eroğlu ve Nedim Artuğ, yaralı olarak takla atan araçtan çıkarıldı.

Kaza sonrası olay yerine gelen köylülerin ve kazazedelerin akrabalarının acil 112’ ekiplerine haber vermesiyle olay yerine gelen ambulanslar Faruk Eroğlu ve Nedim Artuğ’u alarak hastaneye götürdüler. Hayatını kaybeden, Mehmet Karaoğlu cansız bedeni ise yerinde bırakılarak otopsi için savcının gelmesi beklendi.

Savcının, yapılan tüm aramalara rağmen olay yerine gelmekte gevşek davrandığını ve olay yerine geldiğinde kazanın üzerinden 6 saat geçtiğini belirten Mehmet Karaoğlu’nun akrabalarından Mehmet Bakır, savcı Zülküf Çelik’e tepki göstererek savcının bu tavrının gayri insani bir durum olduğunu ve savcının bu saygısızlığının hesabını soracak birinin olması gerektiğini söyledi.

Bakır, “Şu an bu kadınların feryadını duyuyorsunuz. Bu cenaze 45 derece sıcaklık altında 6 saattir aracın yanında bekletiliyor. Savcı beyi her aradığımızda 10 dakikaya oradadır diyerek hep bizi oyaladılar. 2014’ün Türkiye’sinde yaşanan bu durum tam bir rezalettir. Biz savcıya bu yaptığının doğru olmadığını söylediğimizde de; bizi, cenazeyi alarak hastaneye götürmek ve akşama kadar vermemekle tehdit ediyor. Böyle insanlık olur mu? Bu kadınlar 6 saattir bu cenazenin başında kendilerini parçalıyorlar. Böyle insanlık olmaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Savcının tavrına tepki gösteren Mehmet Karaoğlu yakınlarından Şervan Aslan ise Mehmet Karaoğlu’nun sabah saat 7’den öğlen 13.00’e kadar güneş altında kalmasından dolayı cesedin şişerek koktuğunu belirterek, bu durumdan dolayı karıncalar ile hayvanların cesedin üzerine üşüştüğünü söyledi.

Aslan, “böyle insanlık olur mu? Bu sıcakta ölmüş bir insanı 6 saat yerde bekleteceksiniz? Bu hangi vicdana sığar. Ceset koktuğundan dolayı üzerine bir sürü hayvan üşüştü. Bu durumu ailesine yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Ailesi olarak bu durumdan çok müteessir olduk. Bunun da sorumlusu savcıdır.” ifadelerini kullandı.

Savcının sergilediği tavrıyla adeta kendilerine hakaret ettiğini söyleyen akrabalardan Yüksel Bakır ise, savcının kendilerini yeğeninin cesediyle tehdit etmesinin insanlık dışı bir davranış olduğunu belirterek olaya tepki gösterdi.

Bakır, “Savcı beye niye geç geldiğini söylediğimizde zoruna gidiyor. Cenazeyi alıp götürmekle tehdit ediyor. Haliyle bu durumda da köylüler tepki gösterince kötü olan yine biz oluyoruz. Yetkililerin bu savcının işgüzarlığının hesabını sorması gerekir.” diyerek tepki gösterdi.

Köylülerin şikâyetleri hakkında kendisine soru sorduğumuz savcı Zülküf Çelik ise suskun kalmayı tercih etti. ( Fikret Özkan  - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.