Sebgetullah Seydaoğlu Diyarbakır adaylığını açıkladı

Sebgetullah Seydaoğlu Diyarbakır adaylığını açıkladı

​Eski Diyarbakır Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Anavatan Partisi 20 ve 21'inci Dönem Diyarbakır Milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Bağımsız aday olarak seçime katılacak Seydaoğlu, Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe'ye gelerek, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Daha sonra kendisi için toplanan kalabalığın yanında basın açıklaması yapan Seydaoğlu, 30 yıl önce siyaset hayatına atıldığını söyledi.

Seydaoğlu, "Bir basın toplantısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığımı ilan ediyorum. Adaylığımı koydum. Neden aday oldum? Diyarbakır sahipsizdir. Diyarbakır'da 20 seneye yakındır yerel yönetimler, hiçbir hizmet ürememiş. Ben Diyarbakır'ın bütün köylerinin yolunu yaptım, köy yollarını asfaltladım. Bir günde 180 tane fabrikanın temelini bizzat o dönemin başkanıyla beraber atan insanım. Doğum hastanesinin temelini attım. Önümüzde 90 gün var. Diyarbakırlılar bugüne kadar dışlanmış, hor görülmüş. Diyarbakır'ı gerçek Diyarbakır, Amed evladı temsil etmiyor. Hep dışarıdan paraşütle atanan insanlar buraya gönderilmiştir. 'Taş da koysak, odun da koysak, kimi göndersek Diyarbakırlılar mecburen ona oy verecek.' diyorlar. Vallahi Diyarbakır taşa, oduna, hayvana, eşeğe oy vermez. Diyarbakır, evladına oy verir." dedi.

Hatırlanacağı üzere, 2014'teki yerel seçimlerde AK Parti'den Yenişehir Belediye Başkanlığı için aday olan Seydaoğlu, yüzde 39,5 oranında oy almıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler