Seçim günü, gazetecilere gerekli kolaylıklar ve imkânlar sağlanmalı

Seçim günü, gazetecilere gerekli kolaylıklar ve imkânlar sağlanmalı

10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçileriyle ilgili açıklama yapan MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, yetkililerin sahada çalışan gazetecilere gerekli kolaylığı ve imkânları sağlamasını istedi.

MERSİN-Türkiye Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi ve Tarsus Medya Mensupları Başkanı Okan Çalışkan, 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, vatandaşları sağduyulu olmaya davet ederek, yetkililerin de sahada çalışan gazetecilere gerekli kolaylığı ve imkânları sağlamasını istedi.

 

MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle ülke genelinde tırmandırılan sözlü sataşmalar nedeniyle parti tabanlarında oldukça gerginliğin göze çarptığı görülmektedir. Çok şükür ki, Tarsus’umuzda bu tür gerginlikler ortaya çıkmazken bu beklentimizin seçim günü olan Pazar günüde devam etmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle özellikle sandık başlarında bulunan görevlilerin yanı sıra sandık başkanlarının da oy kullanmaya gelen vatandaşlarımıza her zamanki gibi saygı çerçevesinde yaklaşılmasını istiyoruz.” Dedi.

 

Seçim günü basın mensuplarına gereken kolaylığın sağlanması için yetkililere seslenen Çalışkan, “ Yine ayrıca, saha da çalışan medya mensuplarına gerekli kolaylığın sağlanmasını ve toplu oy tasnifinin yapıldığı alanlarda gazeteciler için fiziki şartların hazırlanmasını özellikle beklediğimizi belirtmek istiyoruz.Tarsus kaymakamlığının ve diğer yetkili birimlerin,  seçim günü basın mensubu olduğunu gösterir tanıtım kartı şartını sağlatmasını ve bu kartı taşıyan gazeteci meslektaşlarımıza görevlilerin kolaylık göstermesini yine basın kartı olmayan hiçbir şahsa itibar gösterilmemesini bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.