Seçimle ilgili görüntü almak isteyen muhabire engel

Seçimle ilgili görüntü almak isteyen muhabire engel

Şanlıurfa'da seçimlerle ilgili görüntü almak isteyen bir muhabir, sandık başkanı ve bazı kişilerce engellendi.

Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için vatandaşlar, her ilde olduğu gibi Şanlıurfa'da da oy kullanmaya gittiler.

Merkez Eyyübiye ilçesi Şair Abdi İlkokulundaki 1131 numaralı sandığın kurulduğu sınıfta görüntü almak isteyen muhabir Mustafa Gül, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Hem oyunu kullanmak hem de görevi gereği seçmenlerin fotoğrafını çekmek için okula gelen Gül, 1131 nolu sandığın bulunduğu sınıfta engellendi.

Sandık kurulu başkanı Mehmet Aykut ve müşahitler, basın mensuplarının okulda çekim yapmasının yasak olduğunu söyleyerek, polisi çağırdı.

1131 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelen polis amiri, buradaki sandık görevlilerine, basın mensuplarının sınıflarda çekim yapmalarında hiçbir yasak olmadığını söyledi. Polisin bu açıklamasına rağmen Aykut ve diğer görevliler, basın mensubunu tartaklayarak okulun dışına çıkardılar.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mustafa Gül, önceki günlerde Şanlıurfa İl Seçim Kuruluna dilekçe verdiklerini ve seçim için okula gittiğini söyledi.

Gül, "Seçimleri takip etmek için okullarda vatandaşların oylarını kullanmalarını, nasıl kullandıklarını, sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını çekmek için iznimizi aldık. Bu izne de gerek yoktur. Ben, kendi mahallemin olduğu okula gittim. Oy kullanacağım sınıfın yanındaki sınıfa gittim. 1131 nolu sınıfta engellendim. Diğer sınıflarda, koridorda sıkıntı olmadı. Hiçbir yerde sıkıntı yaşanmadı ama sadece o sınıfta beni engellediler. Çekim yapacağım sırada kim olduğunu bilmediğim bir siyasi partinin yetkilisi gelip 'Ben okul sorumlusuyum. Sen çekim yapamazsın.' dedi. Kendisinin basın mensubu olduğunu söyleyip, kart gösterdi. Herkes basın kartı gösterebilir ama engelleme yetkisine sahip değildir." dedi.

"Burada usulsüzlük mü yapacaksınız?"

Yaka paça dışarı atıldığını anlatan Gül, "Sandık başkanı, başka polisi ve yetkilileri çağırdı. Beni yaka paça dışarı attılar. Bu engellemenin neden yapıldığını anlayamıyorum. Neden diğer sınıflarda bir sıkıntı çıkmazken burada çıktı? Burada bir sıkıntı mı var, usulsüzlük mü yapacaksınız? Oradaki vatandaşlar benim tartaklandığımı görünce olaya müdahale ettiler. 'Basın mensubu gelmiş, görevini yapıyor.' diyerek onlara tepki gösterdiler. Polislerin eşliğinde okulun dışına kadar gittik. Sonrasında okuldan ayrıldım. Oyumu bile kullanamadım. Bu da başka bir engellemedir.  Basın mensubu olarak, görevimizi yapmamıza engel olanları kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler