Seçimlerden beri Çınar'da değişen bir şey yok

Seçimlerden beri Çınar'da değişen bir şey yok

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Çınar’da alt ve üst yapıda değişen bir şey olmadı. DBP'li belediye, ilçenin sorunlarına yönelik bir çalışma yapmazken, geçmiş dönemden kalan projeler de bitirilemedi.

Geçen yıl yapılan 30 Mart mahalli idareler seçimleri öncesi vatandaşa verilen birçok söz yerine getirilmedi.

Geçen yıl 30 Martta yapılan ve büyük bir rekabet ile gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Daha önce Çınar Belediyesini elinde bulunduran BDP, şimdiki adıyla DBP bu süre zarfında Çınar’da alt ve üst yapıda hiçbir çalışma yapmazken, daha önce başlanan projeler de hala bitirebilmiş değil.

Yeni büyükşehir yasası ile köylerin de ilçe belediyelerine bağlanmasıyla beraber belediyelerin bütçesi artmasına rağmen, köyde yaşayan vatandaşlar da aynı kaderi paylaşarak hizmet alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Çınar cadde ve sokaklarının alt ve üst yapısında şu ana kadar taş üstüne taş konulmazken, vatandaşlar kış aylarından çamur deryasından, yaz aylarında ise toz ve topraktan muzdarip durumda. Çınar’da cadde ve sokalar köstebek yuvasına dönerken, araç sahipleri bu durumdan şikâyet ederek, araçlarında oluşan arızlar nedeniyle maddi olarak sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

DBP’li Çınar Belediyesi yaptığı yaklaşık 10 milyonluk 3 projeyi üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala bitiremedi.

İlçe merkezi dışında yapılan ve yaklaşık 3,5 milyona ihaleyle verilen "Tahıl Borsası", üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bitirilemedi, faaliyete giremedi.

İlçe merkezinde yapılan ve 1,5 milyondan fazla bir parayla ihaleyle verilen "Ticaret Binası İnşaatı" üzerinden yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bitirilemedi, faaliyete giremedi.

İlçe merkezinde daha önce iki adet park olmasına rağmen yapılan, yaklaşık 5 milyona ihaleyle verilen "Park" üzerinden 1,5 yıl aşkın bir süre geçmesine rağmen hala bitirilemedi, faaliyete girmedi.

Çınarlılar, belediyenin bu çapta büyük paralarla ihaleye verdiği projeleri bitirmemesinin nedenini merak ediyor.

DBP’li Çınar belediyesinden hizmet alamadıklarından şikâyet eden halk, gerekli hizmetin bir an önce verilmesini istedi.

ÇINARINSESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.