Seçmeli derslerin tercihi noktasında aileler hassasiyet göstermeli

Seçmeli derslerin tercihi noktasında aileler hassasiyet göstermeli

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, çocukların milli ve manevi gelişimleri için seçmeli derslerin tercihi noktasında, ailelerin hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.

Ortaöğretim ve liselerde okuyan öğrencilerin, Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hazreti Muhammed'in Hayatı seçmeli derslerinden birini seçmelerinin milli ve manevi gelişimlerinde önem arz ettiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, tercih noktasında ailelerin hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti.

19 Şubat'ta tercihlerin sona ereceğini hatırlatan Durak, "Öncelikle önümüzdeki ikinci eğitim öğretim yılı için bugün Türkiye genelinde çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı olan göz bebeği yavrularımızın, tekrar geleceğe mihmandarlık etmeleri boyutunda, okullarında seçmeli olarak alabilecekleri din derslerini almaları yönünde ailelerinin bu konuda hassasiyet göstermelerini temenni ediyoruz. Bugün Türkiye'de zorunlu derslerin dışında yavrularımızın Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) Hayatı ve Kur'an-Kerim gibi önemli dersler, aileler tarafından seçilmelidir. Çocuklarının ülkelerine ve geleceklerine, milli ve manevi değerlerini özümsemiş; bu konuda da inşallah şuurlu, hiç kimseyi kırmayacak, hiç kimsenin hakkına girmeyecek, bu hususları temelden alacak bir neslin yetişmesi için bu derslere ihtiyaç olduğuna kanaat etmiş bulunmaktayız." dedi.

"Peygamberin hayatını özümsemiş bir çocuk, geleceğe daha umutla bakar"

Peygamberin hayatını özümsemiş bir çocuğun, geleceğe daha umutla bakabileceğini dile getiren Durak, "Bugün Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesiyle 'Allah'ın sözlerini öğrenmek ve anlamak istiyorum.' diyen bir çocuğu sizler düşünün. Temel dini bilgilerin öğrenilmesi hususunda 'Dinimi en güzel şekilde öğrenmek istiyorum.' diyecek bir çocuğu sizler düşünün. Peygamberimizin hayatını öğrenmek isteyen bir çocuk, onun hayatını merak ediyorum ve kendime âlemlere rahmet olan o Peygamberi örnek almak istiyorum diyen bir çocuk, Allah'ın izniyle geleceğe doğru bir şekilde bakan bir neslin bize en güzel ipuçlarını verecektir. Eğitimciler olarak, ülkemizde zorla hiçbir şeyin yapılamayacağını ama güzellikleri temelde ailelerin çocuklarına verilmesi hususunda hassasiyet gösterilmesini buradan ifade etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Akademik başarıya endeksli eğitim hiçbir zaman mutluluk getirmedi"

Sadece akademik başarıya endeksli bir eğitimin hiçbir zaman mutluluk getirmediğine dikkat çeken Durak, akademik derslerin dışında inanç esaslı derslerin çocukların manevi dünyalarını şekillendireceğini ifade etti.

"Sadece akademik başarı endeksi üzerinden verilen hiçbir eğitimin, bizleri huzura götüremeyeceğine şahitlik ettik." diyen Durak, son olarak şunları kaydetti:

"Akademik derslerin dışında, inanç eksenli yapılacak olan bu derslerin tercih edilmesi, çocukların manevi dünyalarının şekillenmesine inşallah bir yol haritası olacaktır. Bugün özellikle akademik derslerin dışında seçmeli derslerin, ailelerin tercihine bırakılması çok güzel bir gelişmedir.  Bizler her şeyin aileyle başlandığını, ailenin olmadığı bir toplumda, bizim inşa sürecine bir katkı sunamacağımızı defalarca ifade ettik.  O yüzden birinci derecede ailelerin bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesini, çocuklarına iyi bir dini eğitimin resmi kurumlar sayesinde şu anda seçmeli dersler yoluyla verilmesini defalarca söyledik. Şu anda inşallah bu fırsat bizlerin önündedir. Bu seçmeli derslerin aileler tarafından tercih edilmesi ile çocuklarımız Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatını buradan güzel bir şekilde alacak ve inşallah hayatlarına tatbik edeceklerdir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.