Şefkat Eli Derneğinden ihlas konulu seminer

Şefkat Eli Derneğinden ihlas konulu seminer

Batman’da Şefkat Eli Derneği Gençlik Kolları, ihlas konulu seminer düzenledi.

Şefkat Eli Derneği Gençlik Kolları tarafından dernek binasında ihlas konulu seminer düzenledi. Araştırmacı Yazar Muhammed Şerif Durmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek üyesi Abdulsamet Güneş’in sunumunu yaptığı etkinlik, Ömer Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Şefkat Eli Derneği sanatçıların seslendirdikleri ezgi ve ilahiler ile devam etti. Daha sonra Araştırmacı Yazar Muhammed Şerif Durmaz, ihlas konusunda seminer verdi.

“İhlâs, Allah ile kul arasında bir sırdır.”

İslam’da ibadetlerin ihlâsla ve samimi bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Durmaz, “İhlâs, her türlü ibadet ve davranışları sırf Allah için iyi bir niyetle yapmak, şirk, nifak ve gösteriş gibi günahlardan uzak durmak, söz, fiil ve davranışlarında samimi ve dosdoğru olmaktır. Bir başka tarifle, sırf Allah rızasını düşünmek, ona göre hareket etmek ve sadece Allah için ibadet etmektir. İhlâs, bir kalp hareketi ve ruhanî bir davranıştır. İhlâs, Allah ile kul arasında bir sırdır. Çünkü ihlâs kalbe ait bir ameldir. Bunu ancak kişinin kendisiyle Allah bilebilir. İhlâsın niyetle doğrudan ilgisi vardır. Bir iş, ihlâssız ve niyetsiz ibadete dönüşemediği gibi, ihlâssız ve niyetsiz yapılan ibadet de makbul değildir. Bu bakımdan ihlâs, Müslümanlığın özünü oluşturmaktadır.” dedi.

“İnsan ihlâsla ibadet ettiği zaman, dünya sıkıntılarından uzaklaşır.”

İbadet ve davranışların Allah nezdindeki kabulünün, ihlâs ve samimiyete bağlı olduğunu belirten Durmaz, “İnsan ihlâsla ibadet ettiği zaman, dünya sıkıntılarından uzaklaşır. Kendini Yüce Allah’a daha yakın hisseder. O insan nerede olursa olsun Allah onunla beraberdir. Allah o insana, yani ihlâsla ibadet edene şah damarından daha yakındır. Bunu ancak Allah’a ihlâsla bağlanıp onu her an hatırda tutan, ihlâsla ibadet eden, riya ve gösterişten uzak duran kişiler hissedebilir. Niyeti halis olan yani yaptığı ve yapacağı bütün işlerde Allah’ın rızasına ulaşmayı düşünen insanlar, karşılaştıkları zorluk esnasında bile sevap ve mükâfat elde ederler.”şeklinde ifade etti.

Hadis-i şerif ve ayetler ışığında birçok örnek veren Araştırmacı Yazar Durmaz’ın sohbeti ilgi ile dinlendi.

Program, Şefkat Eli Derneği sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle devam etti ve yapılan ikramla sona erdi. (M.Sait Çelik-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.