Şefkat Tepe'ye Tepkiler Sürüyor

Şefkat Tepe'ye Tepkiler Sürüyor

Peygamber Efendimizi ışık halinde gökten indirerek bir kamyona bindiren 'Şefkat Tepe' adlı diziye tepkiler dinmek bilmiyor.

VAN - Olaya tepki gösteren Ercişli Molla Yakup Arıkarınca, Şefkat Tepe dizisinde Hz. Muhammed’i ışık huzmesi içinde göstererek ve bir kamyonetin arkasında gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kendine Müslüman diyen hiç kimsenin Peygamber Efendimiz (sav) üzerinden rant elde etmeye çalışmaması gerektiğini ifade eden Molla Arıkarınca, “Çünkü o çok büyük peygamber aziz bir önder. Fedakâr bir rehberdir ve âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir” dedi.

“TV ekibi tövbe etmeli ve Müslümanlardan özür dilemeli”
TV ve ekibinin Allah’tan af dileyip tövbe etmesi ve İslam Âleminden de özür dilemesi gerektiğini aktaran Arıkarınca, “Hz Muhammed'i (sav) uçurmakla, olimpiyatlara getirtmekle dünyaya getirip filmlerde oynatmakla onu sevmiş olamayız. Çünkü o şöyle ferman buyuruyor. ‘Vallahi Allah’ın bana verdiği değerden fazla değer vermenizi istemiyorum. Yani Yahudi ve Hıristiyanlar gibi ifrat ve tefrit yapmamalısınız.’ Yahudiler tefrit ederek Allah’ın peygamberini kestiler, Hıristiyanlar ise ifrat ederek peygamberlere taptılar”  hatırlatmasında bulundu.

Allah’ın Resulünü sevmenin yolunun onun getirdiği dine tabi olmak ve ona göre amel etmekten geçtiğini belirten Molla Yakup Arıkarınca, Müslümanları Allah Resulü'nün (as) hayatını daha çok okumaya ve Kur’ani bakış açısıyla olaylara bakmaya davet etti.   (Hamza Kaya - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler