Şehadet bilinci insanları izzet yoluna götürür

Şehadet bilinci insanları izzet yoluna götürür

Şubat ayının "şehadet ayı" olarak kutlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehadet bilincinin insanları izzet yoluna götürdüğünü söyledi.

İslam coğrafyasında birçok âlim ve dava önderinin, i'lâyı kelimetullah uğruna bu ayda şehit edilmesinden dolayı şubat, Müslümanlar tarafından "şehadet ayı" olarak kutlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Allah'a giden en kestirme yollardan birinin şehadet olduğunu söyledi.

Çelik, "Gerek ülkemizde gerekse İslam coğrafyasında şubat ayı 'şehadet ayı' olarak ilan edilmiştir. Birçok İslam âlimi ve önderinin bu ayda şehit olmasının bunda önemli bir rol aldığını sanıyoruz. İskilipli Atıf Hoca, üstat Hasan el-Benna ve Şeyh Zeki'den tutun birçok İslam âlimi ve önderi, bu ayda şehit olmuştur. İslam coğrafyasında İslami camialar, bunu 'şehadet ayı' olarak kutlamaktadır." dedi.

"Şehadet, Allah'a giden en kestirme yollardan biridir"

Allah'ın, i'layı kelimetullah uğruna canını verenleri şehit olarak vasıflandırdığını bildiren Çelik, şunları söyledi:

"Şehadet, Allah'a giden en kestirme yollardan biridir. Cenab-ı Allah, i'lâyı kelimetullah uğrunda canını verenleri, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de şehit olarak vasıflandırmıştır. Onların ölmediğini, diri olduğunu fakat onların diriliğini yani hayat mertebelerini bizim anlamadığımızı buyurmuştur. O kadar yüce bir mertebedir ki Peygamber Efendimiz, 'Muhammed'in nefsini elinde tutan Allah'a yemin olsun ki Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi sonra tekrar savaşıp öldürülmeyi ne kadar da arzu ediyorum.' demiştir. Kur'an-ı Kerim'in ayetiyle sabittir ki rabbimiz, 'Nice peygamberler beraberinde rabbani âlimlerle birlikte savaştılar. Ne bıkkınlık gösterdiler ne de geri çekildiler.' şeklinde buyurmuştur. Bu da gösteriyor ki Allah'ın gönderdiği bütün peygamberlerin arzuladığı bir şeydir şehadet."

"Şehitlerin canıyla emanet ettiği bu davaya onlar gibi sahip çıkmamız lazım"

Şehitlerin tıpkı bir mum gibi insanlığın yolunu aydınlattıklarını vurgulayan Çelik, "Şehit, tıpkı bir mum gibidir. Yüce dinimiz İslam için, i'lâyı kelimetullah için, bu dinin insanların kalbine ve coğrafyalara hâkim olması için canını seve seve veren insandır. Verdiği canıyla hem dünyada hem ahirette şahitlik edecektir. Yüce Rabbimiz, Al-i İmran suresinde 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler zannetmeyin. Onlar rableri katında rızıklandırılıyorlar.' buyurmuştur. Şehitler, geride bıraktığı kardeşlerine hiçbir korkunun olmayacağının müjdesini verirler. Allah'ın kendilerine lütfetmiş olduğu rızıklarla sevinirler. Şehitler bizlere bunu müjdeliyorlar. Dolayısıyla geride kalanlar olarak bizlerin, şehitlerin canıyla, kanıyla emanet ettiği bu davaya tıpkı onlar gibi sahip çıkmamız lazım. Eğer onlar gibi sahip çıkmazsak o davaya, Allah'a muhafaza, ihanet etmiş oluruz ki bu da hem dünya hem ahiretin hüsranıyla neticelenecektir." ifadelerini kullandı.

"Şehadet bilinci, insanları izzet yoluna götürür"

Şubat ayı geldiğinde çeşitli illerdeki üniversitelerde, seminer ve konferans salonlarında şehitlerin davalarını anlatan programlar düzenlediklerini dile getiren Çelik, "Bizim gayemiz, Müslümanlara, özellikle Müslüman gençliğe şehadet aşkını aşılamak, şehadet bilincini vermektir. Çünkü şehadet bilinci, insanları izzet yoluna götürür. Şehadet bilincini kaybetmiş, bu bilinçten uzaklaşmış toplumlar, köle ve esir olmaya mahkûmdurlar. Şehitlerin hayatından bunu öğreniyoruz." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da Şehitleri Anma Etkinliği düzenlenecek

Ayrıca Çelik, 17 Şubat Pazar günü saat 19.30'da Kayapınar ilçesindeki Cegerxwin Kültür Merkezi'nde düzenleyecekleri Şehitleri Anma Etkinliği'ne bütün Diyarbakırlıları davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.