"Şehadet bir kurtuluştur"

"Şehadet bir kurtuluştur"

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi tarafından düzenlenen "şehadet" temalı programında şehadet makamının yüceliği anlatılırken İslam şehitleri hayırla yâd edildi.

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi "İslam Şehitlerini Anma ve Anlama" etkinliği düzenledi.

Cemiyetin konferans salonunda düzenlenen program, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema)  üyesi Emin Demir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ekinliğe konuşmacı olarak katılan İttihadul Ulema üyesi Molla Nihat Tay, "Müminlerden bir kısım erkekler, Allah’a yaptıkları ahde (savaşta şehit oluncaya kadar sebat edeceklerine dair verdikleri söze) sadık kaldılar. Böylece onlardan bir kısmı verdiği sözü yerine getirdi (şehit oldu), bir kısmı da (şehit olmayı) bekliyorlar. Ve onlar, (ahdlerinden) bir şey değiştirmediler." Atıfta bulunarak şubat ayının  daima şehadeti anımsattığını söyledi.

"Şehitlerin kanının yere düşmesi ile nice insanlar hidayete ermiştir"

Şubat ayında, Müslümanlara önderlik yapan nice yiğitlerin şehit olduğunu belirten Tay, "İhvan kurucusu Şehit Hasan El Benna’yı, İskilipli Atıf Hoca, Filistin’in El Kassam dediğimiz yiğidi, Amerika’da kendisini mücadeleci olarak tanıdığımız Malcolm X ve yine hepimizin yüreğinde hareketiyle, ihlasıyla ve o genç dinamikliğiyle yüreklerde yer edinmiş Şehit Metin Yüksel'i biz bu ayda şehit verdik. Bu yüzden şubat ayına şehadet ayı deriz. Şubat ayı şehadet ayı; şubat ayı izzet ve şeref ayıdır. Zalimlerin despotların bu yiğit insanlara ve onlara tabi olan Müslümanlara türlü türlü ezalar, çileler, ıstırapları tattırmalarına rağmen, izzetle duruşlarını gösterip şehadetle sonuçlandırdılar. Şubat ayı bizler için hidayet ayıdır çünkü şehitlerin kanının yere düşmesi ile nice insanlar hidayete ermiştir. Şubat ayı kurtuluş ayıdır çünkü şehadet bir kurtuluştur. Şehadet bizler için ebedi saadettir ve imam Hüseyin'in bize bıraktığı bir mirastır şehadet." dedi.

Şehadetin bir yenilgi olmadığını aksine zalimin ezilmişliğinin ve zayıflığının göstergesi olduğunu belirten Tay, "Başkalarının başka sevdaları olabilir. Başkaları mal, makam, para, liderlik, şöhret sevdasına düşebilir ama biz düşemeyiz. Bizim bir sevdamız vardır o da şehadettir." Dedi.

Sahabelerden Ebu Akil'in şehadetini anlatan Tay, "Çağın Ebu Akilleri olarak, çağın Sümeyyelerine bunu söylüyoruz. Ebu Akilleri ticaretleri, malı, mevkisi, makamı ve evliliği, çocukları engelleyemez çünkü bu Ebu Akiller şehadete âşık olmuşlar. Şehadete giden yolda önlerine çıkan tüm engelleri kolunu kopardığı gibi koparmaya hazır Ebu akiller var. Bunlar var oldukça İslam sancağını göklerde dalgalandırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Program sinevizyon ve duanın ardından sona erdi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler