Şehadete mazhar olmanın yolu ihlas ve samimiyetten geçer

Şehadete mazhar olmanın yolu ihlas ve samimiyetten geçer

Diyarbakır’da gerçekleştirilen şehitleri anma etkinliğinde, şehadete mazhar olmanın yolunun ihlas ve samimiyetten geçtiğine vurgu yapıldı.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından, PKK/HDP’liler tarafından katledilen Yasin Börü, Turan Yavaş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için anma etkinliği düzenlendi.

Merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda gerçekleştirilen etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Yılmaz ve M. Bahattin Temel, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, şehitlerin yakınları ve sevenleri katıldı.

Etkinliğe katılanların, şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açtığı görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma etkinliğinde Şehitler Kervanı Platformu adına Sertaç Tekdal bir konuşma yaptı.

Şehadete mazhar olmanın yolunun ihlas ve samimiyetten geçtiğine vurgu yapan Tekdal, şehitlerin, ümmetin onuru ve izzeti için canlarından vazgeçtiklerini söyledi.

Şehitlerin en büyük özelliklerinin hizmette ön planda olmaları olduğunu belirten Tekdal, “Bu şehitlerimiz, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in teslimiyetiyle aşka yürüdüler, Rablerine ulaştılar. Onların en büyük özellikleri iman, ihlas, samimiyet ve hizmetti. Tüm şehitlerimizin ortak özelliği budur. Bu lütfa mazhar olmalarını sağlayan bu özelliklerdir. Bu büyük lütfun yani şehadet lütfunun yolu başkan olmaktan, yönetici olmaktan, zengin olmaktan, ekranlarda popüler olmaktan geçmiyor. Rabbimiz, hizmette ön planda olmayan, ekranda olmayan, çok tanınmayan iyileri seçti aramızdan. Rabbimiz, çoğu kimsenin tanımadığı Yasin’e bu lütfu mazhar kıldı. Bu lütfa erişmenin başka bir yolu yoktur.” dedi.

“Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın”

Her canlının tadacağı ölümden kaçış olmadığını sözlerine ekleyen Tekdal, “Şehadet belki bu dünyadan ayrılmadır, zahiren bir ölümdür, bir kayıp gibi görünüyor. Ancak ölüm zaten mukadderdir ve ölümden kaçış yoktur. Ölüm bir hakikattir, bir gerçektir. ‘Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın?’ şuuru ve bilinci önemlidir. Böyle yüce davaların içinde olmak ölümü hızlandırmayacaktır, ya da bu davalardan uzak kalmak bize ölümü uzaklaştırmayacaktır. Bize takdir edilen ölüm zamanında bizi bulacaktır. Önemli olan o ölüme izzetle ulaşabilmektir.” ifadelerini kullandı.

Anma etkinliği, yapılan dua ile son buldu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.