Şehid Abdulmennan Yavuz

Şehid Abdulmennan Yavuz

Herkes tarafından sevilen ve dindar olan Hacı Biçer ve Salim Fidancı'dan sonra Abdulmennan (Abdulmenaf) 8 Nisan 1992 yılında dükkanlarından evlerine giderken saat 11.30'da dar bir sokakta abisiyle beraberken yolları kesilir.

KONYA - Silvan'da abisiyle beraber eve giderken düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Abdulmennan Yavuz'un hayatını abisi İlyas Yavuz'la konuştuk.

Asil ismi Abdulmenaf'tır. 1967 yılında Silvan'ın Başdeğirmen köyünde dünyaya geldi. Abdulmenaf'ın ailesi, 1971 yılında babasının işi gereği Silvan'a taşınmış. İlkokul'u Fevzi Çakmak İlkokul'unda ve ortaokulu da Silvan Orta Okulunda okuyan Abdulmenaf, ortaokuldan sonra ailesinin geçimi için çeşitli işlerde çalışmıştır.

Abdulmenafın çalıştığı işte dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla sevildiğini ifade eden abisi İlyas Yavuz kardeşini şu sözlerle anlattı: "Fiziği düzgün olduğu için Ankara'da Bahçelievler merasim bölüğünde askerliğini yapmış, spor alanında takdir almıştır. Askerlikten sonra Silvan'da çalışmaya başlamıştır. Bu arada İslam davetçileriyle tanışmış onlara katılmıştır. İşinden ayrılınca Bodrum'a çalışmaya gitmiş oradaki ortamı görünce babasına telefon açıp "Burada her yer ateş, bu ateş bir gün beni de yakar, burada duramam" şeklinde konuşarak babasına Silvan'a geri döneceğini bildirmiştir. Kısa süre sonra Silvan'a dönmüştür. Burada arkadaşlarıyla beraber İslami hizmete devam etmiş ve sakal bırakmıştır. Bununla birlikte İslami çalışmaları hazmedemeyen PKK, dindar insanlara ambargo uygulamaya, her türlü hakareti etmeye ve dükkanlarını yakmaya başlamıştır. Devamında biraz daha öteye giderek bölgenin diğer yerlerinde olduğu gibi inançlı insanları Silvan'da da katletmeye başlamışlardı.

Herkes tarafından sevilen ve dindar olan Hacı Biçer ve Salim Fidancı'dan sonra Abdulmennan (Abdulmenaf) 8 Nisan 1992 yılında dükkanlarından evlerine giderken saat 11.30'da dar bir sokakta abisiyle beraberken yolları kesilir. Ezanla birlikte yankılanan silah sesleri kesilince kendisi şehit olup rabbine kavuşurken abisi yaralanmış ve " Nasip olmaz herkese şehit olmak, hak edene verir bu hakkını hak" ifadelerini kullanmış."

"Her zaman abdestli dolaşırdı"
İlyas Yavuz kardeşi Abdulmennan'ın son zamanlarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "Şehadetinden bir kaç gün önce birkaç sefer tavukları yumurtlamış, yumurtaların üzerinde kabartma olarak Arapça Lailaheillallah yazısı görünmüştür. Evden tabutu çıkarılınca küçük olan kardeşi onu tabutun önünden yürürken görmüş. Buna benzer birçok şey görünmüştür. Şehit Abdulmennan herzaman abdestliydi şehit olduğunda da abdestliydi. (M.Ata Doğu - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler