Şehid annesi olduğu için para ve hapis cezası istemi

Şehid annesi olduğu için para ve hapis cezası istemi

Siyonist çeteler, esir tuttukları şehid Eşref Nealive'nin annesine sırf şehid annesi olduğu için 84 milyon 371 bin TL ve 5 yıl hapis isteminde bulunuyorlar.

İşgalci çeteler, Devabişe ailesini yakan çetelerini beraat ettirirken, Aişe Rabi'nin kafasına 2 kilogram ağırlığında kaya atarak onu hunharca katleden teröristi hapisten çıkarıp ev hapsine mahkûm ederken, iki bacağını kaybetmiş engelli Filistinli İbrahim Ebu Süreyya'nın kafasına kurşun sıkılarak şehid edilmesiyle ilgili dava dosyasını kapatırken, şehid Eşref Nealive'nin annesi için, sırf bir şehidin annesi olmasından dolayı 84 milyon 371 bin TL para cezası ve beş yıl hapis cezası istiyor.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Nealive'nin annesinin avukatı Miraf Hori'ye, Eşref Nealive'nin öldürdüğü siyonistlerin ailelerinin 84 milyon 371 bin TL para ve 5 yıl hapis istediklerini ve onların isteklerinin kabul edildiğini bildirdi.     

Yine Filistin Esir Araştırmaları Merkezi'nin verdiği bilgiye göre, şu anda esir durumdaki anne Vefa Nealive hakkındaki duruşma devam ediyor.

7 Ekim 2018'de Eşref Nealive, Batı Yaka'da erkek biri kadın iki siyonisti öldürmüş, üçüncü kişiyi de yaralamıştı.

İşgalciler, onu iki ay aradıktan sonra bir işgalci grup, Nealive'yi Batı Yaka'nın kuzey kesimindeki Nablus şehrinin doğusunda bulunan Asker El-Cedid kampında sığındığı bir evde şehit etmişti.

İşgalci çeteler, onun anne, babası ve bir kardeşini, eylem niyetini bildikleri halde haber vermeme bahanesiyle alıkoymuş ve ailesinin evini de yıkmışlardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.