Şehid Halil Tatar

Şehid Halil Tatar

Şehid Halil Tatar 1950 yılında Şırnak merkeze bağlı Üçkiraz (Nevava) köyünde dünyaya geldi. Genç yaşta evlenip 1984 yılında köyden Şırnak merkeze taşındı. Yaklaşık 6 yıl ticaretle uğraştıktan sonra, 1990 yılında Şırnak PTT şubesinde memur olarak çalışmaya

Şehid Halil Tatar 1950 yılında Şırnak merkeze bağlı Üçkiraz (Nevava) köyünde dünyaya geldi. Genç yaşta evlenip 1984 yılında köyden Şırnak merkeze taşındı. Yaklaşık 6 yıl ticaretle uğraştıktan sonra, 1990 yılında Şırnak PTT şubesinde memur olarak çalışmaya başladı.


Daha küçük yaşta köylerinde okuma imkânı olmadığı için Fahri bir imamın yanında Kuran ve akidevi iman dersleri aldı. Çok takva ve güzel ahlakından dolayı 12 kardeşin içinde anne ve babası tarafından en çok sevilen idi. 4 erkek, 2 kız olmak üzere 6 çocuğu olan Şehid Halil 1993 yılında Şırnak’ta İslami dava ile tanıştı. Dava arkadaşlarının evine sürekli yaptığı ziyaretlerden dolayı, evinin bir bölümünü sadece misafirlere ayırıp İslami çalışmalarını burada sürdürüyordu. Sürekli insanlara İslamî davayı anlatıp, cami derslerine Şırnak merkezde yeniden başladı. Güzel ahlakından çevresi ve komşuları tarafından çok seviliyordu. Şehidin Küçük Kardeşi H. Abdurahman Tatar o yıllarda Refah Partisi’nden Şırnak merkezde adaylığını koydu. O dönemlerde derin güçler de Şırnak merkez ve çevre ilçelerde halka zulüm edip vahşice katlediyorlardı. Yakın akrabalarından biri de DYP’den adaylığını koyup sürekli onları tehdit ediyordu. Şehidin hem komşusu hem de amcasının oğlu olan M.T, Şehid Halil’in evlerine gelen misafirleri, halk içindeki halkın teveccühünü bir türlü çekemeyip, sürekli tartışmalar çıkarıp ağır hakaretler yapıyordu. Şehid Halil, en son 1994 yılında Ramazan ayının ilk günlerinde iftara 15–20 dakika kala tespihi elinde virtlerini çekip iftar ezanının okunmasını beklerken amcasının oğlu M.T. bu sefer bir bahçe sınırları anlaşmazlığını bahane ederek elinde silahı ile Şehid Halil’in evini bastı. Kısa süren tartışma sırasında silahını çıkarıp Halil Tatar’ı vurdu. Hemen hastaneye kaldırılan Halil yapılan tüm müdahalelere rağmen aynı gün hayatını kaybetti. Şırnak Tekser bölgesinde bulunan Tekser Mezarlığına gömüldü. Sonrasında ailesi Şırnak’ın Silopi İlçesine taşındı. Şehid Halil’in 2 kızı Kur’an-ı Kerim hafızlığı bitirdi ve İslami çalışmaları devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.