Şehid Mursi'nin şehadeti zalimlerin sonunu getirecektir

Şehid Mursi'nin şehadeti zalimlerin sonunu getirecektir

Gaziantep İl Müftülüğü ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olmasına ilişkin kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Cunta mahkemesinde şehadete erişen Muhammed Mursi için Gaziantep'te İl Müftülüğü ve İslami STK'lar tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Şehid Mursi'nin şehadetinin zalimlerin sonunu getireceğine dikkat çekildi.

Ulu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Şehid Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı eda edildi. Gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Çelik kıldırdı. Gıyabi cenaze namazının ardından ise basın açıklamasına geçildi.

Cenaze namazının ardından sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasını Yasin Virit okudu.

Virit, "Demokrasi" havariliğine soyunan Batı'nın çifte standardı ile Mısır'da Müslüman halkın özgür iradesine dünyanın gözü önünde darbe vurulduğunu belirterek, "Mısırda direnişin sembolü olan Muhammed Mursi'nin şehadetini selamlıyoruz. Mısırda diktatör Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, darbeci Sisi ve yandaşları olan siyonist israil, ABD, Avrupa Birliği ve hain körfez ülkelerinin darbesi ile görevinden uzaklaştırılıp tutuklanmıştı. Demokrasi havariliğine soyunan Batı, çifte standardı ile Mısır'da Müslüman halkın özgür iradesine dünyanın gözü önünde darbe vurmuştur. Batı dünyası kendi çıkarları söz konusu olduğunda hiçbir insan hak ve hürriyetini tanımadığını bir kez daha ispatlamıştır." dedi.

Darbeci sisi ve yandaşlarının Müslüman Mısır halkının, haklı talepleri karşısında Tahrir ve Adeviyye meydanlarında hedef gözetmeden; kadın, çocuk ve yaşlı demeden binlerce masum Müslüman Mısır halkını keskin nişancılarla ve katil çetelerle katlettirdiğini hatırlatan Virit, "Zalim ve cuntacı Sisi yönetimi sahte suikast bahaneleri ile binlerce Müslümanı hapislere atmakta, akla hayale gelmeyecek şekilde türlü işkenceler etmekte ve her türlü insani haktan mahrum bırakmaktadır. Hapiste tuttuğu Müslümanların tedavi edilmesine ve ilaçlarını kullanmasına izin verilmemektedir. Şehid Muhammed Mursi'nin, birçok defa mahkemeye perişan halde sedye ile getirilmesi ve son mahkemesinde fenalaşıp vefat etmesi, zalimliklerinin göstergesidir. Zalim ve cuntacı Sisi yönetimi, Müslüman Mısır halkını sindirmek için yüzlerce genci idam etmekte ve yüzlercesini de idam etmek için bekletmektedir. Bütün bu zalimliklere karşı Batı ve İslam dünyası derin bir sessizlik içerisinde bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Virit, "Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak, Mısır halkının ve Şehid Muhammed Mursi'nin  haklı davasının her zaman yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbimizin buyruğunda belirttiği gibi 'Yakında zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini göreceklerdir.' emri gereğince şehidimiz Muhammed Mursi'nin şehadeti, zalimlerin sonunu getirecektir. Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak şehidimizin şehadetini kutluyor, zalimlerin yaptıklarını nefret ve şiddet ile kınıyoruz."  şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, yapılan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Basın açıklamasına; Gaziantep Valisi Davut Gül'ün yanı sıra İl Müftüsü Ahmet Çelik ve ilçe müftüleri, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve il yönetimi, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ekrem Kaplan, Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü İlyas Yıldız, Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Gaziantep Gönüllü Kuruluşları'na üye dernek ve vakıfların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.