Şehid Rehber Velioğlu İtalya'da anıldı

Şehid Rehber Velioğlu İtalya'da anıldı

Hizbullah Cemaati kurucu lideri Şehid Rehber Hüseyin Velioğlu, İtalya'da düzenlenen programla anıldı.

Hizbullah Cemaati Kurucu Lideri Hüseyin Velioğlu, İtalya'nın Como  kentinde düzenlenen programla her yıl Ocak ayında olduğu gibi bu yılda yad edildi.

İtalya'nın Como kentinde Mevlana Vakfı tarafından Velioğlu anısına düzenlenen etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi. Muhammed Argundoğan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Recep Alpaya tarafından  Velioğlu'yu anlatan ilahi ve şiirler seslendirildi.

Mevlana Vakfı müdavimlerinden  Ayetullah Barış programda Şehadet konulu bir konuşma yaptı.   Barış konuşmasında, 'Şehadet mertebesi herkese nasip olmaz. O mertebeye ulaşmak için bu dünyada şehitler gibi yaşamak lazım. Kim ki şehit olursa dökülen ilk kan damlasında bütün günahları silinir ve Rabbinin huzuruna tertemiz  varır. Şehid olan kimse sorgusuz ve sualsiz Allah'a ulaşır. Rabbim bizlere de o makamı nasip etsin.'' dedi.

Birikimliydi, kültürlüydü ve zekiydi Velioğlu

Etkinliğe Milano'dan gelip konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Hadin Kınaş, Velioğlu'nun 80'li yıllardaki hayatına  değinerek Velioğlu'nun İslam davasını kendisine dert edindiğinin altını çizdi.

Kınaş konuşmasında, ''Velioğlu yakın tarihimizdeki önemli İslami şahsiyetlerin de kitaplarını okumuş onlardan çok faydalanmış, Medrese eğitimi, üniversite tahsili ve İslami ilimlerde kendini yetiştirmişti. İşleri ne kadar çok yoğun olsa da kitap okumayı ihmal etmezdi. Hitabeti çok sade, seviyeli ve etkileyiciydi. Şehid Rehber çok iyi bir okuyucuydu. Kendine has bir okuma stili vardı.'' ifadelerini kullandı.

Bayanlarda  da Velioğlu'nu andı

Aynı saatlerde İtalya Kadın Kolları Komisyonu da bayanlara özel Velioğlu'nun şahsında 'İslami Dava' etkinliği düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda. İtalya Kadın Kolları adına konuşma yapan Eğitimci Yasemin Alpaya,  ''Şehid Rehber Velioğlu’nun, İslami bir cemaatin sorumluluğun nasıl yerine getirebileceğini ve bu konudaki görevlerin nasıl icra edileceğini göstererek, aynı zamanda iyi bir teşkilatçı ve iyi bir idareci olduğunu da göstermiş oldu. Velioğlu iyi bir aile babasıydı. Herkese bir baba misali yaklaşır ve çok şefkatliydi. Camilere ve de gençlere erkek kız olsun fark etmez önem verirdi. Her birinin imkan dahilinde İslami terbiye ile yetişmesini çok gayret gösterirdi.'' şeklinde konuştu.

Program okunan hatim duasıyla sona erdi.   (Yunus Can-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler