"Şehidlerin davasına şahit olmalıyız"

"Şehidlerin davasına şahit olmalıyız"

Şubat ayının Şehadet ayı olması münasebetiyle İLKHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Abdurrahim Timurtaş, şehidlerin davasına şahitlik etmemiz gerektiğini belirterek, Müslümanları şehidlerin davasına sa

Allah-u Teala’nın (cc) Bakara Suresi 154. Ayeti kerimesinde şehidin anlamı ve kim olduğunu  beyan ettiğini ifade eden Molla Abdurrahim Timurtaş, buna göre Müslümanların şehidleri tanıması ve davalarına sımsıkı sarılması gerektiğini vurguladı.

“Sakın Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin…”

Günümüzde en fazla suiistimal edilen kavramlardan birinin de ‘şehitlik’ kavramı olduğuna dikkat çeken Molla Timurtaş, “Allah (cc) Bakara Suresi 154. Ayeti kerimede hem şehidin anlamı hem de kim olduğunu bizlere beyan etmiştir. ‘Sakın Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.’ Demek ki şehid kimdir? Allah yolunda öldürülendir. İlayı Kelimetullah için öldürülenlere biz şehid diyoruz. “ dedi.

Şehid kimlere denir?

Şehidlik ve şehadetin İslami kavramlar olduğunun altını çizen Timurtaş, “Dolayısıyla gayrı İslami kanun ve nizamlarda şehadet yoktur. Ancak özellikle bölgemizde halkın Müslüman olması ve Şehadete olan hürmete binaen, bazı batıl davalar uğruna öldürülen kişilere de şehid denilmektedir. Bu, Müslümanları batıl olan davalarına teşvik etmek için başvurulan bir yöntemdir. Fakat Allah’u Teala şehadet kavramına tanımlama getirmiştir. ‘Allah yolunda öldürülenler…’ bunlara ölüler demeyin. Burada Allah yolunda olmak şartı da vardır. Tağutların, zalimlerin, komünistlerin ve beşeri kanunların ilerlemesi için mücadele edenlere şehid denilemez. Her ne kadar şehit diye adlandırılsa da, ancak Allah’ın dediği şekilde Şehid olunur.” Şeklinde konuştu.

“Şehidler davaya bereket katmışlardır”

Şehidlerin İslam davasını daha da ileri taşıdığına değinen Timurtaş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şehidlerin kanları benzinin ateşe serpilmesine benzer ki bu ateşi söndürmez daha da körükler. Tarihe baktığımızda ilk Müslümanlardan bu yana şehid olanlar daima davaya bereket katmıştır. Şehid Seyyid Kutuplar, Hasan Elbennalar ve Abdulkadir Udehlerin şehadeti bu davayı bitirmedi. Aksine davaları yara bile almadı. Daha da ileri gitti. Bizlerin de Rabbimizden isteğimiz Allah’ın (cc) hiçbir İslam şehidinin kanını beyhude akıtmaması ki akıtmaz da… Şehadet niyetiyle Allah yolunda gidenlere de Rabbimiz şehadeti nasip ve müyesser eylesin. Ve onları şehid olarak huzuruna alsın.”

Son yüzyılda Şubat ayı içerisinde 40 bin Hama şehidi başta olmak üzere, İskilipli Atif Hoca, Erbilli M. Esad Efendi, İmam Hasan El-Benna, Seyh Said ve arkadaşları, Malcolm X, El-Halil Camii şehidleri, Şeyh İzzeddin El-Kassam, Seyyid Abbas Musavi, Şeyh Ragıb Harb, Şeyh Şamil, Süleyman Akyüz, Metin Yüksel, Molla Giyasettin Barlak, Molla Zeki Atak ile 2000’de Van’da şehid edilen Sabahattin Sap, Mehmet Nuri Balka, Zahir Ayva, Murat Hayva ve Nuri Baran da Şubat ayında şehadet şerbetini içmişlerdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler