Şehidlerin kanı her zaman ümmeti diriltmiştir

Şehidlerin kanı her zaman ümmeti diriltmiştir

Şanlıurfa'da, Muhammed Mursi'nin şehadeti münasebetiyle düzenlenen programa katılan STK temsilcileri, İslam davasının şehitlerle yükseldiğini, şehidlerin kanının her zaman ümmeti dirilttiğini ifade ettiler.

Mısır'ın ilk ve tek seçilmiş Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi'nin şehadeti münasebetiyle Şanlıurfa'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Rabia Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınarak, basın açıklaması okundu. Kurulan taziye çadırında ise Mursi için Kur'an'ı Kerim ve dualar okundu.

Programın ardından Muhammed Mursi'nin şehadeti ile ilgili konuşan STK temsilcileri, İslam davasının şehitlerle yükseldiğini, şehidlerin kanının her zaman ümmeti dirilttiğini belirttiler.

Müslümanların dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanların sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal Vuran, "Âlem-i İslam'ı alakadar eden bu tarz olaylara karşı dünyanın neresinde olursa olsun, Müslümanların bir sıkıntısı olduğunda maddi ve manevi dualarımızla ve desteklerimizle yanlarında olmak için burada toplandık. Burada olmaya devam edeceğiz inşallah. Cenab-ı Hak öncellikle Muhammed Mursi şehidimize rahmeti ile muamele eylesin. Şehitlerimiz bitmedi, bitmeyecek. Çünkü bu dava şehitlerin omuzları üzerinde yükselmiş ve yükselmeye devam edecektir. Allah'tan niyazımız odur ki, Allah bizi de bu şehidlerle birlikte haşir eylesin." dedi.

"Zalimlerin bize olan hâkimiyeti bizim içimizdeki hakiki uhuvveti temin edemeyişimizden ileri geliyor"

Müslümanların bugünkü sıkıntısının zayıf ve güçsüz olduğundan kaynaklanmadığına dikkat çeken Vuran, "Bugün Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntı Müslümanların zayıflığında, azlığından ve güçsüzlüğünden değildir. Bediüzzaman'ın güzel bir temsili var.  Diyor ki, 'iki yiğit güreşçi kavga etse, küçük bir çocuk sopa ile ikisini de dövebilir.' O iki yiğit güreşçinin dayak yemesi çocuğun güçlü ve kuvvetli olmasında değil, iki yiğit güreşçinin gücünü birbirine karşı kullanmasında dolayıdır. Bugün Âlem-i İslam'ın sıkıntısı bundan kaynaklanıyor. Zalimlerin bize olan hâkimiyeti bizim içimizdeki hakiki uhuvveti temin edemeyişimizden ileri geliyor. Yoksa Âlem-i İslam'ın gücü zaten imanından geliyor. Sahabe efendilerimiz o dönemde dünyanın en büyük imparatorluklarına karşı mücadele ederken çok güçlü değillerdi, silahları yoktu ama iman güçleri vardı. Müslümanlar galip olan Allah'a dayanıyorlar. Biz buna iman etmişiz." şeklinde konuştu.

"Müslümanların bütün çalışmalarını İttihad-ı İslam prensibine uygun yapmaları gerektiğini düşünüyoruz"

Müslümanlar için İttihad-ı İslam'ın önemine değinen Vuran, "Bugün bunu bütün Müslümanların bilmesi gerekir. Bu asırda farz bir vazife; İttihad-ı İslam'dır.  Müslümanların bütün çalışmalarını İttihad-ı İslam prensibine uygun yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Ümitsiz de olmayacağız. Şüphesiz Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah öyle vaat etmiştir, O vaadinden asla dönmez. Madem yeryüzünde Kur'an'ın nurunu tamamlayacaktır. Elbette ki bedeller ve fedakârlıklar olacaktır. Cenab-ı Hak inşallah büyüklerimizin ve kardeşlerimizin şehadetini kabul buyursun. Biz Allah'ın izniyle kazandık. Cenab-ı Hak Âlem-i İslam'a kurtuluşlar eylesin. Mısır'a, Suriye'ye, Arakan'a, Doğu Türkistan'a, Filistin'e ve bütün Müslüman ülkelere bu şuuru ve bilinci nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Son 100 yıldır Müslümanların sürekli sıkıntı çektiğini dile getiren Günyüzü Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Toprak, "Şanlıurfa'daki tüm STK ve kurumlarımızla beraber bugün burada bir program icra edildi. Gönül isterdi ki bu geceki program, ümmetin sevinçli günlerini yâd etmek amacıyla olsun. Maalesef son 100 yıldır Müslümanların, İslam âleminin sıkıntılarını konuşuyoruz. Bu sıkıntıları devamlı tel'in ederek ve kınayarak geçiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Ümmet adına üzücü bir hal içerisindeyiz"

Zalimlerin boş durmadığını bundan sonra da benzer hadiselerle Müslümanlara zulüm etmeye devam edeceklerine değinen Toprak, "Mısır'da şehid edilen Muhammed Mursi kardeşimizin şehadetinden dolayı bugün burada toplandık. Bütün ümmet adına üzücü bir hal içerisindeyiz. Bugün programda konuşan Filistin ve Mısır'dan gelen konuşmacılar ve buradaki âlimlerimizin anlatımlarıyla bu gibi hadiselerin maalesef bundan sonra da devam edeceğini gösteriyor. Çünkü zalimler boş durmuyor. Rabbimiz kötü ve kara günlerimizi inşallah ak ve güzel günlere dönüştürsün. Ümmeti felaha kavuştursun. Mısır'daki kardeşlerimiz başlarındaki bu Firavundan bir an önce kurtulurlar. İslam âlemi huzura kavuşur. Bugün Urfalı kardeşlerimizde Rabia Meydanı'nda toplandık. Bir avuç Müslüman kardeşimizin dik duruşu İnşallah tüm dünyadaki İslam düşmanlarının, zalimlerin kalplerine korku olacak inşallah. Biz böyle inanıyoruz. Rabbimiz inşallah İslam âlemini felâha kavuşturur. Rabbimiz bugün buraya gelen ve emek veren tüm kardeşlerimizden razı olsun."

Mursi'nin sistematik bir şekilde işkence ile şehid edildiğini belirten Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Vedat Savaş, "Malumunuz dün adeta ümmetin bağrına hançer saplanır gibi bir habere şahit olduk. Bu haber uzun bir zamandır hasta olan haksız ve hukuksuz bir şekilde hapiste tutulan liderimiz, şehidimiz Muhammed Mursi'nin vefat haberiydi. Zalim rejim ve yandaşları onu açık bir şekilde idam etmeye cesaret edemediler, sistematik bir şekilde şehid ettiler. Allahu Teâlâ şehadetini kabul etsin." şeklinde konuştu.

"Bütün zalimler bir araya gelse de ümmetin birleşmesine engel olamayacaktır"

Şehidlerin kanının bereketine dikkat çeken Savaş, "Zalimler şunu iyi bilmeliler ki, şehidlerin kanı her zaman ümmeti diriltmiştir, ümmeti diri tutmuş ve ümmeti birleştirmiştir. Bugün Şanlıurfa Rabia Meydanı'nda her kesimden insanın topladığına şahit olduk. Çünkü şehidlerin vefatları da berekettir bu ümmet için… Burada her düşünceden insanın toplanması İnşallah ümmetin toplanmasına vesile olur. Muhammed Mursi kazanmıştır, Sisi kaybetmiştir. Kim Allah yolunda gayret etmiş, Allah yolunda zamanını harcamış, Allah yolunda ruhunu teslim etmişse, Allah'a yemin olsun ki o kazanmıştır. Bütün zalimler bir araya gelse de ümmetin birleşmesine engel olamayacaktır. Zaten zalimlerin zulümlerini artırmalarının sebebi şudur: Ömürlerini biraz daha uzatmak ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu yaptıkları zulümler ve hukuksuzluklar Batı'nın desteğini almış olsalar bile kendi vicdanlarında pişmanlık duyacaklar ve ilahi adalette bunun hesabını çok çetin şekilde vereceklerdir. Umut ediyoruz ki, Muhammed Mursi'nin şehadeti bütün Ümmeti Muhammed'in birleşmesine ve dirilmesine vesile olsun. Cenab-ı Hak, şehidimize rahmet etsin. Biz elveda demiyoruz bilakis görüşmek üzere!" diye konuştu.

"İslam coğrafyasındaki şuurlu Müslümanların tümü emperyalizmin ve dünyayı idare eden sistemin hedefindedir"

Muhammed Mursi'nin emperyalizmin, dünyayı idare eden sistemin açık hedefinde olduğuna dikkat çeken Emekli Öğretim Görevlisi ve Uluslararası Yazarlar Sanatçılar Araştırmacı Gazeteciler Derneği (UYSAD) Başkan Vekili Cuma Hündür ise, "Benim düşündüğüm şu; İslam coğrafyasındaki şuurlu Müslümanların tümü emperyalizmin ve dünyayı idare eden sistemin hedefindedir. Mursi çok şuurlu olduğu için istediklerini firavuni bir düşünce tarzıyla işkencehanede onu katlettiler. Ama dikkat ederseniz bakın ilk defa israil zindanlarında felçli halde kalan ve tekerlekli sandalyeyle camiye giden Şeyh Ahmet Yasin'in katledilmesi olayı aynı şeyi bize hatırlatıyor. Şuurlu bir Müslüman ne olursa olsun, felç de olsa, hastada olsa, yatakta da olsa bunların hedefindedir. Onun için bütün Müslümanları biz şuura davet edelim. İslam'ın birlikteliği, bütün cemaatlerin kardeşliği, mezhepçilik, şuculuk, buculuk herkesin kendisine mahsus olarak kalsın ancak İslam'ın şuurlandırılması konusunda coğrafyamızdaki bütün Müslüman kardeşlerimizi ahlaki ve ideolojik anlamda şuurlandıralım.  Bizim kültür emperyalizmi altında inim inim inlediğimizi herkese hatırlatırım." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.