Şehit İki Kardeş: Murat ve Abdurrahim Yıldız

Şehit İki Kardeş: Murat ve Abdurrahim Yıldız

Murat ve Abdurrahim Yıldız kardeşler de daha gencecik iki fidandı. Onlarda dindar ve inançlarına bağlıydılar. Güzel ahlaklarıyla etraflarına nur saçıyorlardı. Tıpkı bugün olduğu gibi PKK mensupları rahatsız olmuş ve bu civanları haince şehit etmişti.

23 Ocak 1993 tarihinde Batman'da PKK tarafından şehit edilen Murat ve Abdürrahim Yıldız da sahabelerin hayatlarını örnek alarak ve onlar gibi yaşayıp şehit oldular. Murat Yıldız henüz 19, kardeşi Abdürrahim Yıldız ise henüz 17 yaşındaydı…

Şehid Murat, 2 Haziran 1974'te, kardeşi şehit Abdürrahim de 01 Temmuz 1976'da Batman'ın Gercüş İlçesine bağlı Taşçı (Basyete) köyünde doğdu. Şehitlerin ailesi 1978 yılında Batman'ın Aydınlıkevler Mahallesine yerleşir. Baba Fahrettin Yıldız, meyve ve sebze satarak ailesinin geçindirmeye çalışır. Şehit Murat ortaokula kadar okur, ailesine destek olmak için kendisine bir el arabası alır ve yük taşımaya başlar. Daha sonra oturdukları mahallede bir ev satın alırlar ve evlerinin altında ise bir dükkân açarlar. O günden sonra Murat dükkâna bakarak geçimlerini onunla sağlamaya başlarlar.

NAMAZLARINI CAMİDE KILAR ÇOCUKLARA KUR'AN DERSİ VERİRDİ

Yıllar sonra çocuklarını ahlakı ve şahadetleri hakkında konuşan Baba Fahrettin Yıldız, Oğlu Murat'ın hayatı boyunca hiç kimseyi incitmediğini ve çok güzel bir ahlaka sahip olduğunu belirtti. Baba Fahrettin Yıldız, oğlunun İslam'a gönül verdiği için vakit namazlarını camide kıldığını ve çocuklara Kur'an dersi verdiğini söyledi. Baba Yıldız, “Oğlum çok halim-selim biriydi ve kimseye zararı olmayan iyi ahlaklı güzel bir çocuktu. Özellikle annesine çok bağlıydı ve onu çok seviyordu. Oğlum sadece camiye gidiyordu ve camide yaklaşık 20 talebesine ders veriyordu. Oğlum yatsı namazını kılmak için camiye gitmişti ve camiden çıktıktan sonra ona ‘Ben eve gidiyorum; sen ve kardeşin dükkânı kapatıp eve gelin' dedim. Ben eve gittiğimde silah sesleri duydum ve mürtet örgüt tarafından 2 oğlumun da şehid edildiğini öğrendim.” dedi.

MURAT: SAHABEYİ ÖRNEK ALIR ONLAR GİBİ YAŞARDI

Oğlunun sadece dindar insanlarla gezdiğini ve arkadaş çevresinin iyi kişilerden oluştuğunu vurgulayan Fahrettin Yıldız, “Oğlum iyi insanları çok severdi ve çok okurdu. Bazı günler sabaha kadar Kur'an okurdu. Ona, ‘çalışıyorsun fazla okuma' diyorduk ama o bize ‘Kur'an okumak kadar güzel bir şey yok' diyordu. Çok fazla kitapları vardı ve çok fazla dini kitap okurdu. Her insanla diyaloğu vardı ve mahalleli onu çok severdi. Hiç kimseyi kırmazdı. Sahabelerin hayatlarını örnek alır ve onlar gibi yaşamaya çalışırdı.” dedi.

ABDURRAHİM AĞABEYİNİN YOLUNDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Oğlu Abdürrahim Yıldız'ın hayatından bahseden baba Fahrettin Yıldız, “Oğlum Abdürrahim'in ise çevresi bozuktu. Ağabeyi Murat, onun için çok çaba gösterdi. Şehid olmadan bir yıl önce Murat ile birlikte camiye gidip gelmeye başladı ve kötü arkadaşlarından uzak durdu. Daha önce gece eve geç geliyordu ve kötü alışkanlıkları vardı. Ne zamanki Murat sayesinde dindarlarla tanıştı, o zaman bütün kötü alışkanlıklarından vazgeçti. Oğullarımın hiçbir günahı yoktu ve sadece camiye gidiyorlardı. Caniler, oğlum Murat'ı şehid ettiklerinde Abdürrahim yanında değildi. Murat'ın Şehid edildiğini gören Abdürrahim, ona koşarak gittiğinde caniler ona da ateş ederek şehid ettiler.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler