Şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafya işgal edilemeyecek

Şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafya işgal edilemeyecek

Siirt'te 15 Temmuz darbe girişiminin 3'ncü yıl dönümü nedeniyle yapılan etkinlikte konuşan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyanın işgal edilemeyeceğini söyledi.

Siirt'te 15 Temmuz darbe girişimi 3'ncü yıldönümü nedeniyle saat 20.00'de Güres Caddesi İbni Sina Hastanesi önünden mehteran ekibi eşliğinde "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erdi.

Yürüyüşün ardından "15 Temmuz'da Yaşananlar" isimli resim sergisinin açılışı yapılarak, anı defteri imzalandı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, sık sık tekbir getirerek, FETÖ aleyhine slogan attı. Yürüyüşe, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından etkinlik saat: 21.00'de 15 Temmuz Meydan'ında Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21.30'da yaptığı canlı yayın konuşmalarının ardından Siirt Valisi Ali Fuat Atik 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan bir konuşma gerçekleştirdi.

"Şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafya işgal edilemeyecek"

"15 Temmuz, vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen esaret kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği bir tarihtir" diyen Vali Atik, bu tarihin şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyanın işgal edilemeyeceğinin tescili olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un, hür yaşamış, hür yaşayacak bu milletin zaferle sonuçlanmış yeni bir kurtuluş mücadelesi olduğunu dile getiren Atik, konuşmasını şu şekilde sürsürdü:

"FETÖ, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirme çalışmış ancak milletimiz, ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planına engel olmuştur."

"Milletimiz, silahsız ve savunmasız sokağa çıkıp bedenlerini siper ederek, tankların altına yatıp, tankların altında ezilerek, ölerek darbeye karşı çıkmış, hain darbe girişimini engellemiştir." diyen Atik, "O karanlık geceyi 81 ilimizde, ilçelerimizde, köylerimizde 7'den 70'e milletimiz aydınlattı. Türk'ü, Kürd'ü, Alevi'si, Sünni'si, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Boşnak'ı, vatanımızı alçak darbecilere karşı birlikte savunduk, birlikte kurtardık. Sonuç, namusumuzu ve vatanımızı, 'kirletmedik'… Sonuç, 15 Temmuz'da vatan hainlerinin heveslerini kursaklarında bıraktık. 15 Temmuz'da şehit olan 250 kardeşimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, şehitlerimizin emanetidir. Ne kadar övünsek azdır, sanki o gece Çanakkale'den Sakarya'dan Dumlupınar'dan geldiler ve milletimize güç verdiler." ifadelerini kullandı.

"FETÖ ve PKK'ye karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecek"

Atik, "Bundan sonra hepimize düşen görev; Fethullahçı terör örgütüyle birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer cinayet ve ihanet çetelerinin kökünü hep birlikte kurutmaktır. Aksi halde yarın Mahkemeyi Kübra'da bunun hesabını veremeyiz. Bize bağımsız ve hür bir vatan bırakan şehitlerimizin yüzüne bakamayız. Bu duygularla, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü tebrik ediyor, 15 Temmuz'da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine darbe vurmak isteyen hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." şeklinde sözlerine son verdi.

Etkinlik, 15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi, mesajların okunması, mahalli sanatçıların konserleri, mehteran konseri ve salaların okunmasının ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler