“Şehit, Muhacir ve Yusufi yetimlerine sahip çıkalım”

“Şehit, Muhacir ve Yusufi yetimlerine sahip çıkalım”

Yetimler yararına İstanbul’da düzenlenen programda konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, “Allah yolunda cihad ederken şehit olanların geriye bıraktığı yetimlere, emanetlere sahip çıkmalıyız. Yine muhacir ve zindandaki Müslümanların yetimlerini, çocuklar

Yetimlere dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla İlim Der’in katkısıyla Yetim Der’in düzenlediği ‘Yetimlerden Bir Kardeşiniz Olsun’ programı İstanbul Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleşti. Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, yetimlere kefil olarak onların tüm ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yetimlerle ilgili hazırlanan kısa filmin sinevizyonda gösterilmesiyle salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

“Çeşitli projelerle yetimlere maddi manevi destek oluyoruz”

Selamlama konuşmasını yapan YETİM DER Başkanı Fikri Karavil, “2009 yılından itibaren hayır kervanına bizler de katıldık. 2009’dan sonra yetimlerin genel sorun ve sıkıntılarıyla ilgili bir araştırma yaptıktan sonra dernek yetkilileriyle beraber yaptığımız çalışmalar sonucunda geldiğimiz noktada çok güzel şeylere imza attık. Projelerimiz arasında her ay bir yetimi de sen doyur, bir yetimi de sen giydir, bir yetimi de sen okut ve hafızlık yapan kardeşlerimize yardımlarda bulunmak gibi yardım faaliyetleri bulunuyor. Yine ihtiyaç sahibi evlenemeyen gençlerimizi evlendirmek gibi bir projemiz oldu. Maddi durumundan dolayı evlenemeyen gençlere çeyiz yardımını sağlayarak evlendiriyoruz. Ve son olarak ‘bir yetime sen de sponsor ol’ projesiyle imkanı olmayan kardeşlerimizin bir sponsor getirmesi projesini uygulamaya koyduk. Kısa bir süre içerisinde 274 başvuru oldu. Bu sayı sizlerin sayesinde artacaktır inşallah. Yardımlarımız ve projelerimiz sizlerin de katkılarıyla, yardımlarıyla artmaya devam edecektir inşallah” ifadelerini kullandı.

“Peygamber efendimiz de bir yetimdi”

Allah’ın son peygamberini öksüz ve yetim bırakarak imtihana tabi tuttuğunu ifade edenİlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, "Allah son peygamberini öyle bir insan olarak seçiyor ki, babasını görmeyecek ve babasızlığın en büyük acılarını yüreğinde hissedecek. Ve bu peygamberin de annesi de o küçükken vefat edecek. Bu bir tesadüf değildir. Çünkü dünyada o kadar çok yetim olacak ki bütün insanlar bu yetimlerden sorumlu tutulacak. Dünyanın şu anki haline baktığımızda da görüyoruz ki her geçen gün yetimler artıyor. Allah peygamberine annesizliği, babasızlığı yaşatıyor ve en son da evlatlarını da elinden alıyor. Fatma hariç bütün çocuklarını kendi elleriyle defnediyor. İşte bunu ve daha birçok sıkıntıyı yaşayan bir peygamber gönderiliyor.” dedi.

Şehit yetimlerini birinci sıraya koymalıyız”

Şehitlerin yetimlerinin birinci sıraya alınarak onlara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Göktaş, “Allah yolunda cihad ederken şehit olanların geriye bıraktığı yetimlere, emanetlere sahip çıkmalıyız.  Çünkü şeytan bir babayı geride bıraktığı çocuklarından dolayı cihaddan geride bırakmak istiyor. Ona oradan yaklaşıp aldatmak istiyor. İşte bizler bu şehitlerimizin yetimlerini kimsesiz bırakmamalıyız. Eğer ki bir şehit yetimine bakmazsak veya İslami davadan cezaevine girmiş bir çocuğa bakmazsak şeytan diğer insanları o yönden aldatır. Ve bizim buradaki suçumuz sadece bir çocuğa sahip çıkmamak ile sınırlı kalmaz. Aynı zamanda insanların cihada ve İslami mücadeleye olan azminin önünde de engel olmuş oluruz. Bundan dolayı bizler şehit, muhacir ve zindandaki ailelerin çocuklarına sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Yetimlerimize kefil olalım”

Herkesin gücü el verdiği kadarıyla yetimlere sahip çıkması gerektiğini belirten Göktaş, “Bizler sıradan ve tek seferliğine yetimlere yardımda bulunmamalıyız. Bir yetimin birçok alandaki eksikliklerini karşılamak için seferber olmalıyız. Bizler evlerimizdeki eksikliklerden yakındığımızda Suriye’de çocukların açlıkla girdiği mücadelesini, imtihanını hatırlamıyoruz bile. Özellikle yakın yetim kardeşlerimizden işe başlayarak sponsor olalım kefil olalım. Sadece bir parça ihtiyacına değil, tüm ihtiyaçlarına birden sponsor olalım. Ona anne baba olalım. Onlara yetimliği elimizden geldiğince yaşatmayalım.” diye konuştu.

“Arkanızdan sizlere dua edecek birilerini bırakın!”

İnsanların dünyada kendisine dua edecek birilerini bırakmasının önemine değinen Göktaş, “Dünyada bir insanın kendisine arkasından dua edecek birilerinin olması o insanın dünyadaki kaskosudur. Sizler kendinizi bu şekilde sigortalatmaya çalışın. Sizler arkanızdan dua edecek birilerini bırakın. Dua bu dünyanın en büyük sigortası, kaskosudur. Arkanızdan dua edecek insanlar yetiştirin.” dedi.

Mehmet Göktaş’ın konuşmasının ardından Yelda Sivi de ‘Yetim Kızı’ şiirini okudu.

Program, Grup Özlem sanatçılarının seslendirdiği ezgilerden sonra küçük Sümeyra İnzar Kiraz’ın okuduğu dua ile son buldu. (Erkan Yavuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler