Şehit öğretmen Abdulvahap Yersiz kabri başında anıldı

Şehit öğretmen Abdulvahap Yersiz kabri başında anıldı

​PKK tarafından katledilen öğretmen Abdulvahap Yersiz, kabri başında sevenleri ve ailesi tarafından anıldı.

PKK tarafından 26 yıl önce şehid edilen öğretmen Abdulvahap Yersiz, Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan kabri başında sevenleri ve ailesi tarafından anıldı.

Karşıyaka Mezarlığında düzenlenen anma etkinliğe HÜDA PAR Mazıdağı İlçe Başkanı Abdulaziz Tuna, Mazıdağı Eğitim-Der Başkanı Abdullah Tuna ile şehidin ailesi, yakınları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programında şehidin hayat hikâyesi okundu. Ardından Eğitimci Abdulvahap Omput bir konuşma yaptı.

Konuşmasında şehadetin öneminde değinen Eğitimci Omput, şehid Abdulvahap Yersiz’in hak yolunda halkın kurtuluşu için mücadele ettiğini belirtti.

Yersiz’in, hayatın çeşitli imtihanlarından geçtiğini hatırlatan Omput, en sonunda İslam yolunda hayatını feda ettiğini söyledi.

Tarih boyunca hak batıl mücadelesinin devam ettiğini söyleyen Omput, "Bu yol böyledir. Allah Teâlâ bu dünyayı böyle yapmış; bir taraftan hak için mücadele edenler diğer tarafta batıl için mücadele edenler. Bu böyledir ve kıyamete kadar da bu böyle devam edecektir. Allah Teala üstünlüğü bazen hak yolundakiler bazen de batıl yolunda gidenlere veriri. Bu bir imtihandır." dedi.

Omput’un konuşmasının ardından anma programı okunan dua ile son buldu.

Abdulvahap Yersiz, Mazıdağı'nın Yukarı Konak Köyü İlkokulunda öğretmenken, 6 Ekim 1992 tarihinde PKK tarafından şehid edilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.