Şehit olabilmek için şehitler gibi yaşamalıyız

Şehit olabilmek için şehitler gibi yaşamalıyız

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK'liler tarafından katledilen Mehmet Kaya, ailesi ve sevenleri tarafından kabri başında anıldı.

Viranşehir ilçesinde 02.05.1993 yılında PKK'lilerce katledilen Mehmet Kaya, ailesi, sevenleri ve dava arkadaşları tarafından kabri başında yâd edildi.

Düzenlenen programa HÜDA PAR İlçe Başkanı Yakup Esmer, Cami-Der Baklanı Mehmet Acet, PKK tarafından katledilen Mehmet Kaya'nın sevenleri ve dava arkadaşları katıldı. Anma programı okunan Yasin-i Şerif ve dualarla devam etti.

Anma programına katılanlara hitap eden Cami-Der Eğitim Komisyonu Başkanı Kamil Yıldırım, şehit ve şehadet konularını anlatarak, şehitlerin hayatından örnekler çıkarıp şehit gibi yaşamak gerektiğini söyledi.

"Allah şehitlerin ölmediğini bize müjdeliyor." diyen Yıldırım, "Şehitler yaptıklarınızın tamamının şahididir.  Peygamberler başta olmak üzere hepimiz Allah’tan şahadeti arzuluyoruz. Şehit olabilmek için şehitler gibi yaşamalıyız. Bu nedenle şehitlerin hayatlarına iyi bakmalı ve ibretler almalıyız. Bizler şehitler gibi yaşamalıyız ki Allah bizlere bu mükâfatı versin. Bir ömür boyu bu ümmetin iyiliği ve maslahatı için mücadele etmeliyiz" dedi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.