Şehitkâmil Anadolu Kız İHL öğrencilerinden anlamlı bağış

Şehitkâmil Anadolu Kız İHL öğrencilerinden anlamlı bağış

Gaziantep'te bir grup kız öğrenci, biriktirdikleri okul harçlıklarını Ramazan Bayramı öncesi yetim çocuklara ve fakir ailelere ulaştırılmak üzere Gaziantep Umut Kervanı'na teslim etti.

Gaziantep'te Şehitkâmil ilçesinde bulunan Şehitkâmil Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, biriktirdikleri okul harçlıklarını Ramazan Bayramı öncesi yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Gaziantep Umut Kervanı'na teslim ederek, örnek bir davranış sergiledi.

İmam hatip öğrencileri, Ramazan dolayısıyla yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak için okul harçlıklarını bağışlama kararı aldı. Ailelerinden aldıkları harçlıkları kendi aralarında biriktiren öğrenciler, Gaziantep Umut Kervanı'na gelerek, kentte yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılmak üzere topladıkları paraları teslim etti.

Gaziantep Umut Kervanı'nın "Gelin yoksul ve muhtaçlara umut olalım" sloganıyla başlattığı Ramazan kampanyasına destek veren imam hatipli öğrencilerin bu davranışı takdir topladı.

İmam hatipli öğrencilerin yapmış olduğu bu anlamlı bağışla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, öğrencilerin bu davranışının gurur verici olduğunu söyledi.

Öğrencilerin bu güzel davranışlarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Özaslan, "Bu genç kızlarımızın böyle bir çalışma yapmalarından ötürü biz çok memnun olduk. Umut Kervanı'nın yardım çalışmalarını takip etmişler. Kendi arkadaşları arasında ihtiyaç sahibi mağdur ailelere yardım etmek için böyle bir yardım çalışması yapmışlar. Topladıkları bağışı, yardım ettiğimiz ailelere dağıtılmasını istediler. Biz de onların bu isteklerini kabul ettik. Zaten bu bizim görevimizdir. Genç kızlarımız kendi aralarında topladıkları bağışı Umut Kervanı'na gelerek teslim ettiler. Biz de inşallah onlardan aldığımız bu bağışı daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere birebir gidip, kendi ellerimizle teslim edeceğiz." dedi.

Öğrencilere gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Özaslan, "Kızlarımızın bu genç yaşta böyle bir duyarlılık gösterip, böyle bir çalışma yapmaları toplumumuza örnek olacak bir davranıştır. Allah kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Arkadaşları adına açıklamalarda bulunan Zehra Kütükçü de, Umut Kervanı Vakfı'nın Türkiye ve dünya genelinde yaptığı yardım çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Ramazan Bayramı öncesi arkadaşları ile birlikte kendi aralarında topladıkları harçlıkları, yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılmak üzere Gaziantep Umut Kervanı'na teslim ettiklerini söyledi.

Kütükçü, "Bizler imam hatipli gençler olarak sosyal medyada Umut Kervanı Vakfı'nın, yardıma muhtaç ailelere yaptığı yardımları çok fazla gördük. Biz de en azından gençler olarak o yardıma muhtaç ailelere yardım ulaştırmak için kendi harçlıklarımızı bitirdik. Biriktirdiğimiz harçlıklarımızı da Gaziantep Umut Kervanı'na bağışladık. Bu yaptığımız bağışımızın yardıma muhtaç ailelere ulaşması konusunda Umut Kervanı'na güvendiğimiz için bağışımızı Gaziantep Umut Kervanı'na teslim ettik." diye konuştu.

Yardıma muhtaç olanlara, herkesin gücü nispetinde yardımda bulunması gerektiğini belirten Kütükçü, "Şu zamanda gerçekten çok fazla yardıma muhtaç insanlar var. Gözümüzü kapatıp uykuya dalma zamanı değildir. Bu konuda Müslümanların duyarlı olması gerekiyor ve en yakın çevremizden yardım etmeye başlamamız gerekiyor. Umut Kervanı da bunu yapıyor. En yakınından, çevresinden yardım etmeye başlıyor. Bizler Umut Kervanı'na güvenerek geliyoruz. İnsanlar Umut Kervanı'nı takip etseler, gerçekten çok güzel yerlere yardım götürdüklerini görürler. Umut Kervanı'nın yaptığı bu yardımları görmek bizleri gerçekten mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler