“Şehitler kalpleri mescitlere bağlı olanlardır”

“Şehitler kalpleri mescitlere bağlı olanlardır”

Şubat ayının şehadet ayı olması münasebetiyle yazılı açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, şehitlerin en büyük özelliğinden kalplerinin mescitlere bağlı olduğuna dikkat çekilerek şehadetin büyük bir makam olduğuna vurgu yaptı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Şubat ayının şehadet ayı olması münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda, şehitlerin özelliklerine ve şehadetin ne yüce makam oluşuna vurgu yaptı.

Şehadet gibi yüce bir makama ulaşmanın büyük fedakârlıklarla elde edilebileceğine dikkat çekilen mesajda, “İnsanın en değerli varlığı, hazinesi, bedenidir. Maldan da öte bir şey olan bedenini dava uğruna Allah yolunda kurban etmek de aynı değerde yüce bir iş olsa gerek. ‘Bu dava çok yüce bir davadır, en azizlerimizi bu dava uğruna feda etmek gerek!’ düsturu ile Allah yolunda kurbanlar verilmiş bir aya girmekteyiz. İslami hareket liderleri ve tarihe iz bırakan yiğitlerin çoğu bu ayda canlarını Rablerine sattılar. Hasan El-Bennalar, İskilipli Atıflar, Abbas Musaviler, Malcom X’ler, Metin Yükseller, Şeyh Zekiler ve ismini sayamadığımız daha niceleri...” ifadelerine yer verildi.

“Bu makamı hak etmek çok büyük fedakârlıklarla olur”

Yayımlanan mesajın devamında Ahzab süresinin 23’üncü ayetine dikkat çekilerek,  “Biz Müslümanlar şehadeti hak etmek için her şeyimizi Allah yolunda feda etmeliyiz. Şehadet hak etmektir. Peygamberlik dışında insanoğlunun ulaşabileceği en yüksek makamdır. Bu makamı hak etmek de çok büyük fedakârlıklarla olur. Aziz gibi Mü’min kardeşleri için bombalara siper olmak, Yasin gibi aç olanlara yiyecek taşımak, Hüseyin gibi hakkı haykırmak, El-Benna gibi halkını özüne döndürmek gerek. Bu uğurda hiçbir görev basite alınmamalı.” denildi.

“Şehitler kalpleri mescitlere bağlı olanlardır”

Şehitlerin, kalpleri mescitlere bağlı kimseler olduğuna dikkat çekilen mesajda, “Bazen bir kurban etiyle gelir şehadet, bazen Kur’an dersiyle. Şunu da unutmamak gerekir ki şehitler ‘kalpleri mescitlere bağlı olanlar’dır. Ayetlerle hayatımızı şekillendirmeliyiz. Allah’a ve Resulü'ne düşmanlık besleyenler ile sevgi bağı içinde olmamalıyız. Velev ki kendi ailemiz, eşlerimiz, çocuklarımız, atalarımız olsun.” ifadeleri kullanıldı.

“İmkânlar nispetince Allah yolunda infak etmeli, camilerde vakit geçirmeliyiz”

Müslümanların vaktini Allah yolunda harcaması gerektiği ifade edilen mesajın devamında, şu ifadelere yer verildi: “Vaktimizi Allah yolunda harcamalıyız. Zaman kendimizle yarışma zamanıdır. Başkalarıyla murakabe etme zamanı değil. Ahiret gününe hazırlanmalıyız. Her geçen gün daha fazla Allah rızası için bir şeyler yapma uğraşı içinde olmalıyız. İmkânlar nispetince Allah yolunda infak etmeli, camilerde vakit geçirmeliyiz. Şeytan ve aveneleri evlerimize, iş yerlerimize, sokak ve caddelerimize girmiş durumda. Böyle bir günde şehit gibi yaşamalı şehit gibi ölmeliyiz. ‘Madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden Allah için olmasın’ demeli ve bu uğurda gayret göstermeliyiz.”

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından “Şubat ayı şehadet ayı” münasebetiyle yayımlanan mesajın sonunda, “Şehadet ayı Şubat’ın dirilişe ve hayra vesile olması temennisi ile Rabbimizin; biz bekleyen kullarına da şehadeti nasip etmesini dileriz.” denildi.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler