Şehitlerin fotoğraf sergisine yoğun ilgi

Şehitlerin fotoğraf sergisine yoğun ilgi

90’lı yıllarda Kürdistan coğrafyasının farklı yerlerinde PKK, JİTEM ve derin devlet tarafından hunharca katledilen şehitlerin fotoğraf sergisine halk yoğun ilgi gösterdi.

Susa-Der tarafından Silvan'a bağlı Susa (Yolaç) köyü cami yarenleri için düzenlenen programda, 90’lı yıllarda Kürdistan coğrafyasının farklı yerlerinde PKK, JİTEM ve derin devlet tarafından hunharca katledilen şehitlerin fotoğraf sergisi açıldı.

Şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu alana akın eden halk, sergiyi gezerken duygulu anlar yaşadı. Birçok şehitle aynı köyde, ilçede ve belde de kalan ve onları tanıyanlar, sergiyi gezen vatandaşlara onların hayatlarından kesitler aktardılar.

Fotoğraf sergisinde Şeyh Said ve Üstad Bediüzzaman’ın yanı sıra 17 Ocak 2000 tarihinde katledilen Hizbullah’ın kurucu lideri Hüseyin Velioğlu’nun da fotoğrafları yer aldı.

6-8 Ekim’de PKK tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının bulunduğu şehitlerin fotoğraf sergisini kısa sürede binlerce insan gezdi. Sergiye gençlerin yoğun ilgi göstererek fotoğraf çekmesi dikkatlerden kaçmadı.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.