Şehitlerin kanı kurgulanan oyunu bozdu

Şehitlerin kanı kurgulanan oyunu bozdu

​Mustazaflar Cemiyeti, 6-8 Ekim saldırılarının yıldönümü nedeniyle verdiği mesajda, PKK eliyle gerçekleştirilen katliamda şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının akan kanlarının, kurgulanan oyunları bozduğuna dikkat çekti.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, 2014 yılının 6-8 Ekim günlerine denk gelen Kurban Bayramı'nda muhtaçlara et dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş'in şehadetlerini yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Hayır! Onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz." ayetine atıfta bulunarak başlanan mesajda, insanlık, şüphesiz ki tarihi serüveninde çok büyük zulümler gördüğü ve acılar yaşadığı belirtildi.

Kabil'in başlattığı karanlık sürecin, daha sonraki nesillerce sürdürülüğü, günümüze kadar geldiğine işaret edilen mesajda, dünya genelinde tarihin farklı dönemlerinde yaşanan barbarlığın, milyonlarca insanın vahşice katledilmesine neden olduğuna dikkat çekildi.

"İlahi mesaja yüz çevirmenin, sapkınlığın, ideolojik saplantıların şiddete dönüşmesinin, terörizme evrilmesinin neticesinde insanlık tarihinde unutulmaz yaralar açılmıştır. Şeytanlaşmış ruhlar, fıtratına ihanet etmiş insanlar, ismi konulmamış mahlûklara dönüşmüş ve iyiliği, iyi olanı hedef almış, katliamlar işlemiştir." denilen açıklamada bu katliamlardan birinin de günümüzde yaşandığı hatırlatıldı.

"PKK eli ile işlenen bu cürüm, tarih boyu unutulmayacaktır"

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: "Kürdistan coğrafyasının makûs tarihinde yer edinen elem verici bu olayın adı "6-8 Ekim Katliamı' olarak kayıtlara geçmiştir. O meşum günde hayır yolunun müdavimi nazenin bedenler hunharca katledilmiştir. Mel'un Amerika'nın hamisi olduğu PKK eli ile işlenen bu cürüm, tarih boyu unutulmayacaktır. Köyler basıp kundaktaki bebekten kadınlara, 70'lik dedeye kadar katleden, sokakları bombalarla tuzaklayıp şehirlerin yıkımına neden olan PKK'nin, 2014'ün 6-8 Ekim günlerinde işlediği vahşet, bir kez daha gerçek yüzünü ifşa etmiştir."

"Şehitlerin kanı, kurgulanan oyunu bozdu"

Mesajda, "Var oluşundan bugüne Müslüman Kürd milletine kan ve gözyaşı getiren PKK eliyle Yasin Börü, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş o kara günde acımasızca katledildi. Fakat şer odaklarının hesapları tutmadı. Şehitlerin kanı, kurgulanan oyunu bozdu. Müslüman halkımızın on yıllardır nasıl bir örgütün cenderesinde olduğuna, uluslararası tezgâha ve kumpaslara ışık tuttu. Daha 16'sında Yasin, gençliğinin baharında Hasan, Hüseyin, Riyad ve Cumali ile Turan… Allah'a adamanın nişanesi mübarek Kurban Bayramında, kendilerini Allah'a adadılar. Hem de öyle bir adanış ki; değil Diyarbakır'ın, tüm dünyanın unutamayacağı, iz bırakan bir mazlumiyet ile dar-ı bekaya, şehitler yurduna göçtüler. Onlar da 'Bu dava çok büyüktür. Bu yüzden en iyilerimizi feda etmek gerekir' diyen ve çağı aydınlatan İslam ümmetinin önderleri gibi şehadete koştular. Korkmadılar, niceleri gibi öne atıldılar ve şehid oldular." denildi.

Bir sürece yayılan 6-8 Ekim saldırılarında Bingöl'de Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki, Van'da Latif Şener, Kızıltepe'de Suriyeli Abdullah Muhammed Latif ve bacanağı Fehad İbrahim Elduveric'in de PKK'liler tarafından katledildiği hatırlatılan mesajda, "Ne bu topraklar ne de tüm dünya; düşkünlere, muhtaçlara bir lokma kurban eti ulaştırmak için çaba gösteren Yasinlerin mazlumiyetini unutmayacaktır. Onların çaba ve gayreti ise bize kalan mirastır. Ta Habil'den günümüze kadar ulaşan Allah'a adanmışlık, teslimiyet,  itaat ve kulluk, bizim de sonraki nesillere aktaracağımız miras olacaktır. Emperyalist zalimler ve onların uşakları şunu iyi bilsinler ki, tarihin her döneminde aziz İslam dinine ve onun müntesiplerine yönelik hain ve alçak saldırılar nasıl ki bertaraf edildi ise her daim kendisini feda edecek insanların sırtında bu hain saldırılar yine akim kalacaktır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.