Şehzade Demir’den Xenikê katliamıyla ilgili açıklama

Şehzade Demir’den Xenikê katliamıyla ilgili açıklama

Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, Xenikê katliamıyla ilgili açıklama yaptı.

HÜDA PAR’ın desteklediği Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, İdil’e (Xezex) bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde katledilenlerle ilgili bir açıklama yaparak, “Şehit edilen kardeşlerimizden biri benim kayınımdır.” dedi.

Cenazelerin Nusaybin Devlet Hastanesinde  bulunuduğu esnada buraya gelen Şehzade Demir, açıklamalarda bulundu.

Xenikê’de yaşanan katliamla ilgili açıklama yapan Şırnak bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, şunları söyledi: “Şehit edilen kardeşlerimizden biri benim kayınımdır. Diğer kardeşimiz de partimizin üyesidir. Söylenecek te şey var. Kendilerini istemeyen köylere karşı zorla, silahla ikna etme, baskı kurma teşebbüsünde bulunuyorlar. Köylülerin hiçbiri onları istemiyor. Bugüne kadar o köye gelememişler, oy almamışlar. Köylülerin geneli mütedeyyin insanlardan oluşuyor. Malum parti kadınlı kızlı şenlik düzenlemişler. Açık saçık kızlarla burada köy âdetine töresine uymayan bir program yapmışlar. Doğal olarak inanıcında hassas olan köylüler buna tepki göstermişler. Bu etkinliklerin inancımızda yeri yok demişler ve ‘sorun çıkmadan buradan gidin’ demişler.”  

“Köyden oy alamamaları zorlarına gittiği için olay çıkardılar”

Demir, açıklamasının devamında, “Defalarca, güzellikle söylemelerine rağmen bunlar sorun çıkarmışlar. Ayrıca istediğimiz her yere gireriz. Tahrik edici ve provoke edici söylemlerde bulunmuşlar. Derken aradaki gerginlik artmış. Daha sonra HDP konvoyu ile beraber gelenler, köylülere taşlarla saldırmışlar. Köye gelen konvoy 40-50 araçtan oluşuyor. Köyden oy alamamaları zorlarına gittiği için olay çıkardılar. Daha sonra grubun içinde bulunan ve grubu sürekli tahrik eden bir genç silahla köylülerin üzerine ateş açıyor. Bu esnada iki kardeşimiz ağır yaralandıktan sonra şehit oluyor.” dedi.  (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.