Sektörel güven endeksi düştü

Sektörel güven endeksi düştü

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi düşerken, perakende ve inşaat sektöründe güven endeksi ise yükseldi.

HABER MRK - Bir önceki ayda, 101,2 olan hizmet sektörü güven endeksi 98,6 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 4,2’lik ve son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 3,8’lik kötüleşmeden kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı.

 

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,6 arttı
Mart ayında 101,3 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 103 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, gelecek 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 5,3’lük iyileşmeden kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksleri sırasıyla bir önceki aya göre yüzde 0,3 ve yüzde 0,5 azaldı.

 

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,3 arttı

Bir önceki ayda 78,2 olan inşaat sektörü güven endeksi 78,4 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksindeki yüzde 1,6’lık iyileşmeden kaynaklandı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1,7 düştü.  (İLKHA),

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.