Sel mağdurları yol kapattı

Sel mağdurları yol kapattı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde köy yolunu trafiğe kapatan sel mağdurları yol ve kanal yapılmayana kadar yolu açmayacaklarını belirtti.

DİYARBAKIR - Bismil ilçesi Tepe Beldesi’nde selden zarar görenler, tepkilerini göstermek için Tepe- Kurudere (Sadiyı) yolunu araçlarıyla trafiğe kapadılar.

 

Yetkililer tarafından kanal yapılmayana kadar yolu açmayacaklarını belirten Hamza Güneş, “Kanalın yapılmamasının tek sebebi, bu arazi sahipleridirler. Devlet Su İşleri görevini yapsın. Kanal kimin tarlasından geçiyorsa ve tapuları varsa, paralarını ödesinler. Artık bu çileyi çekemeyiz” dedi.

 

Yusuf Güneş ise, “Bize bir çözüm bulununcaya kadar yolu açmayacağız. Her gün aynı korku ile yatıp kalkıyoruz. Şuan ahırlarda hayvanlarımız mahsur kalmış. Yetkililere sesleniyorum bize yardım etsinler” şeklinde konuştu.

 

Şoför olan Fatih Taş ve Mahmut Seyitoğlu da, “Bu yolda saatlerdir bekliyoruz. Biz de işçiyiz. Ne günahımız var, bize bu çileyi çektiriyorlar” diyerek tepkilerin dile getirdiler.

 

Şoförler ve yol kesenler arsında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

 

Kurudere ve Aşağı Oba köylerine giden öğrenci servisleri yolun kapalı olmasından dolayı Kamberli Köyü yolundan köylerine gitmek zorunda kaldı.(Aydın Bal - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.