Sel nedeniyle yollarda hasar oluştu

Sel nedeniyle yollarda hasar oluştu

Gaziantep'in Nizip ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle ev ve iş yerlerini su basarken, bazı yollarda hasar oluştu.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde dün etkili olan sağanak sele neden olurken, birçok ev ve iş yerini su bastı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle dönerken bazı araçlar yolda kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak, Gaziantep'in Nizip ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Sağanak yağış nedeniyle ilçenin birçok yerindeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Aşırı yağışlar sonucu tamircilerin yoğunlukta olduğu Sanayi Sitesi başta olmak üzere birçok mahallede sel oluştu. İlçeyi sular altında bırakan yağış, bazı yerlerde altyapının yetersizliğini gözler önüne sererken, bazı yollar trafiğe kapandı.

Çamurla gelen sel felaketi sonucunda bazı yollarda çukurlar oluştu. Bazı cadde ve sokaklarda da çökme meydana geldiği görüldü. Sürücüler sel nedeniyle trafikte zor anlar yaşarken, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Bazı ev ve iş yerlerinin de duvarları yıkıldı.

İlçede kaldırım taşlarının selle birlikte söküldüğü ve kanalizasyonların yetersizliği nedeniyle yer yer göletlerin oluştuğu dikkatlerden kaçmadı.

Yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, Nizipliler, oluşan zayiatın devlet tarafından karşılanması için yetkililerin hasar tespit çalışması yapmaları çağrısında bulundular.

İlçeye bağlı dere yatağının geçtiği bazı köylerde de aşırı yaşış nedeniyle sel baskınları oluştu. Köylüler, ekinlerinin tamamının sel altında kaldığını bildirdiler.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.