Selahaddin Ürük’ün babası vefat etti

Selahaddin Ürük’ün babası vefat etti

Hizbullah Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Selahaddin Ürük’ün babası Hacı Mehmet, aniden rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

2001 yılında Adana'da Tekir Yaylası'nda kaldığı eve yapılan baskın sonucu katledilen Hizbullah Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Selahaddin (Sülhaddin) Ürük’ün babası Hacı Mehmet Ürük vefat etti. Hacı Mehmet Ürük, bugün ikindi vaktinde aniden rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Derik Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Baba Ürük’ün ilçe mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde mütevazı bir evde eşi Sultan Hanım ile birlikte yaşayan Hacı Mehmet Ürük, 13 Aralık 2015’te İLKHA’ya verdiği röportajda oğlu Selahattin Ürük hakkında dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

Hacı Mehmet Ürük, İLKHA mikrofonlarına oğlu hakkında şöyle konuşmuştu:

“Bir Selahaddin kaybettik, bin Selahaddin kazandık”

Adana'da Tekir Yaylası'nda kaldığı eve 2001 yılında yapılan baskın sonucu katledilen Hizbullah cemaatinin önde gelen isimlerinden Selahaddin (Sülhaddin) Ürük’ün anne ve babası, kapılarını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açtılar. 

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde eski ancak mütevazı bir evde eşi Sultan ile birlikte yaşayan Hacı Mehmet Ürük, oğlunun daha çok küçük yaşlardan itibaren İslami ilimlere yöneldiğini ve 6 yaşında Kur’an-ı Kerim’i hatmettiğini söyledi. Merhum Ürük’ün okula da gittiğini ve bölgedeki okullar arasından yapılan sınavlarda ikinci sırada olduğunu kaydeden Baba Ürük, bunun Allah vergisi olduğunu söyledi. Merhum Ürük’ün ortaokulu bitirdikten sonra Diyarbakır Yatılı Bölge Okulu’nu kazandığını hatırlatan Baba Ürük, liseyi de Samsun’da bitirdiğini ifade etti.

“Ömrünü İslami hizmetlere adadı”

Oğlunun 1984 yılında Hizbullah Cemaati Lideri Hüseyin Velioğlu ile tanıştığını aktaran Ürük, daha sonra dünya işlerini ellerinin tersi ile iterek ömrünü İslami hizmetlere adadığını söyledi. Oğlunun, 1992 yılında gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine konulduğunu anımsatan Ürük, yaklaşık 10 ay sonra tahliye olduğunu ve 1994 yılında ise hakkında gıyabi tutuklama kararı çıktığını ve muhacir hayatı yaşamaya başladığını söyledi.

“Şehadetine çok sevindik”

2001 yılında Adana'da Tekir Yaylası'nda kaldığı eve yapılan baskın sonucu oğlunun katledildiğini ifade eden Baba Ürük, “Rabbim, her ikisini de çok sevdi ki yanına aldı ve mertebelerini yükseltti. Hem Hüseyin Velioğlu hem de oğlum; dünyalık makamları terk ederek sadece rıza-i ilahi için çalıştılar. Kur’an ve sünnete sarılarak insanlığa faydalı olmaya çalıştılar. Bunun karşılığı elbette şehitlik olacaktı, nihayetinde şehid oldular.” diye konuştu.

“Nerede olursa olsun İslam’ı anlatmaktan geri durmazdı”

Oğlunun, çok güzel bir ahlaka sahip olduğunun altını çizen Ürük, herkes tarafından sevilen ve sayılan birisi olduğunu ifade etti. Baba Ürük, “Şehid, bir yere oturduğu zaman hemen etrafını gençler sarardı. Gençlere İslam’ı anlatır, nasihatlerde bulunurdu. Özellikle bu dünyanın geçiciliğine aldanılmaması, ahiret yurduna hazırlık yapılması gerektiğini söylüyordu. Sürekli, oturma zamanı değil, Allah ve Resulü için çalışmanın zamanı olduğunu söylüyordu. Benimle onun arası çok iyiydi, hiçbir zaman beni üzdüğünü hatırlamıyorum.” dedi.

“Gençliğinizi Allah ve Resulü yolunda tüketin”

Oğlu Selahaddin’in gençlere çok önem verdiğini ve sürekli gençlerle bir araya geldiğini anımsatan Ürük, gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Bir şehid babası olarak gençlere tavsiyem;  gençliğinizi Allah ve Resulü yolunda tüketin. Dört günlük dünya hayatı boştur, önemli olan ahrettir. Cennet ve cehennem var, ahiret yurdu var. Yüksel makamlar var. Selahaddin’im gibi dini mübin için kendinizi feda edin. Şehitlik makamı çok büyüktür, şuan şehitlerimiz zevk-u sefa içindedirler. Rabbim, bana da şehadeti nasip etsin.” (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.