Selalar halkımıza güç ve kuvvet verdi

Selalar halkımıza güç ve kuvvet verdi

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, 15 Temmuz gecesi camilerde okunan selaların halka sükûnet, güç ve kuvvet verip, maneviyat aşıladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar gereği, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde bütün Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de selalar okundu.

15 Temmuz 2018 Pazar gününü 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece saat 00.13'te Türkiye'deki 90 bin camide eş zamanlı olarak sela okundu. Gaziantep'te de Ulu Camii'ndeki merkezi sistem üzerinden kentteki bütün camilerde aynı anda sela okundu.

Etkinliklerin düzenlendiği 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda sela okunurken, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, darbe girişimi gecesi camilerde okunan selaların halka sükûnet, güç ve kuvvet verip, maneviyat aşıladığını söyledi.

Çelik, "Bizim milletimizde çok önemli olaylarda; gerek musibet, savaş ve toplu afet gibi durumlarda toplum sükûnete, meydana ve bütün bunları göğüslemeye sela ve ezan ile davet edilir. Ezan ve sela olduğu zaman bu toplumumuz asırlardan beri bilir ki çok önemli bir hadise var, 'Ben üzerime düşeni yapmalıyım.' der. Biz de meşum gecede toplumumuzun hem gönül ferahlığı için hem sükûneti hem de meşru ölçülerle haklarına sahip çıkmaları için selalarla minarelerden meydanlara davet ettik." dedi.

15 Temmuz gecesi ilk selanın Gaziantep'te okunduğunu dile getiren Çelik, "Gaziantep olarak, ön aldık diyebiliriz. Türkiye ortalamasından daha erken bir zamanda sayın valimiz ile görüşerek arkadaşlarla ve bütün müftülerimiz, imamlarımızla telefon üzerinden mesaj yoluyla iletişim kurarak, Ulu Camii'nde merkezi sistem üzerinden ve bazı camilerimizde selalar okundu. Bu selalar halkımıza sükûnet, güç ve kuvvet verdi, maneviyat aşıladı. Bu maneviyatın, gücün, sükûnetin ve bu haklara sahip çıkışın, darbelerin önlenmesinde, yekvücut olmak konusunda çok büyük bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Zaten daha sonraki uluslararası tespitlerde, birinci sırada sayın cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara davet etmesi ve ikinci sırada minarelerden selalarla ve ezanlarla halkın meydanlara çağrılması olduğu ifade edilmiştir." şeklinde konuştu.

"Rabbim bu semalardan kıyamete kadar selalarımızı ve ezanlarımızı susturmasın." diyen Çelik, şunları kaydetti: "Darbelerin susturulması, darbeye karşı halkımızın yekvücut şekilde hakkına, iradesine sahip çıkması açısından o gün selalarımız ne kadar etkili olduysa 15 Temmuz zaferinin yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde de sela faktörünü aynen yine koruyoruz. Bugün yine 00.13'te merkezi sistem ile bütün camilerimizde ve zafer gecesini kutladığımız şu meydanlarda çok organize bir şekilde selalalarımız okundu, okunmaya devam edecektir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler